Zoran Milanović – Plenković smatra da bi Moskvu pregazili u roku jednoga dana a Vladivostok bi se nakon toga zvao „Hrvojegrad“

Zoran Milanović – Plenković smatra da bi Moskvu pregazili u roku jednoga dana a Vladivostok bi se nakon toga zvao „Hrvojegrad“

Predsjednik Republike Zoran Milanović u svom se medijskom obraćanju osvrnuo na konstantne istupe premijera Plenkovića u kojima konstantno prijeti Rusiji u slučaju možebitnih sukoba s Ukrajinom, napomenuvši kako Plenković u svojim izjavama nastupa toliko samouvjereno, prezentirajući Hrvatsku toliko jakom vojnom silom koja bi u sat vremena doslovno pregazila Moskvu.

„Mislim da je vrijeme da napokon pregazimo Moskvu i da se Vladivostok po novom zove „Hrvojegrad“ i onda smo sve riješili i stvar je napokon gotova.

Mi imamo državu koja je veoma slaba, u vojnom smislu 1000 puta slabija od Rusije i kako onda uopće možemo dovoditi u iluziju pitanje da bi s nekakvih pet aviona riješili stvar.

Biti solidaran s Ukrajinom i reći, podržavamo vas u vašoj nakani da se sukobite s Rusijom, je krajnje neodgovorno.

Dakle, mi imamo američkog predsjednika koji uvjerava Zelinskog da mu prijeti trenutna opasnost od Rusije, a ukrajinski predsjednik kaže, nemojte dramatizirati jer nam samo činite štetu.

Ali zato imate cijelu jednu garnituru ljudi koji prekrasno žive od tog nereda. Beru plaće, dnevnice. Dakle, hrvatski vojnik se odavde maknuti neće niti u Ukrajinu, a pitanje je da li će ići i u Baltik“.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp