The Hunt – Kontroverzni film koji je bio zabranjen u SAD-u stigao na Netflix

The Hunt (Lov) jedan od najkontroverznijih filmova u posljednje vrijeme konačno je stigao na Netflix, a na temelju brojnih reakcija onih koji su ga već vidjeli i koji iskazuju svoje oduševljenje viđenim, možemo samo zaključiti da su kontroverze i zabrane učinile svoje i kao uvijek privukle brojnu publiku da pogleda crnu i vrlo nasilnu satiru The Hunt koja na svoj način oslikava surovost društva u kojem živimo. Film je prethodno bio zabranjen u SAD-u što je samo doprinijelo njegovoj popularnosti.

“Dvanaest stranaca se budi na čistini. Ne znaju gdje su, niti kako su tamo dospjeli. U sjeni mračne internetske teorije zavjere, nemilosrdni elitisti okupljaju se na udaljenom mjestu kako bi lovili ljude radi sporta. Ali njihov glavni plan uskoro će biti izbačen iz kolosijeka kada se jedna od progonjenih, Crystal, okrene protiv svojih progonitelja”, stoji u sinopsisu filma.

Podsjetimo, objavljivanje ovog kontroverznog filma bilo je zaustavljeno nakon dvije masovne pucnjave u Daytonu u Ohiu i El Pasu u Teksasu 2019. godine. U to vrijeme iz studija Universal Pictures su poručili: “Iako je Universal Pictures već pauzirao marketinšku kampanju za The Hunt, nakon pažljivog razmatranja, studio je odlučio otkazati naše planove za izdavanje filma. No, stojimo uz naše filmaše i nastavit ćemo distribuirati filmove u partnerstvu s hrabrim i vizionarskim kreatorima, poput onih povezanih s ovim satiričnim društvenim trilerom, ali u potpunosti shvaćamo da sada nije pravo vrijeme za objavljivanje ovog filma.”

Kontroverznoj etiketi ovog filma svoj je doprinos dao i bivši američki predsjednik Donald Trump, koji je na Twitteru napisao: “Liberalni Hollywood je izrazito rasistički, puni su velike ljutnje i mržnje! Oni sebe vole zvati elitom, ali nisu elita. Zapravo, često su ljudi kojima se tako snažno suprotstavljaju zapravo elita. Film koji izlazi napravljen je kako bi izazvao kaos. Oni stvaraju vlastito nasilje, a onda pokušavaju okriviti druge. Oni su pravi rasisti i jako su loši za našu zemlju!”

Prikazivanje filma na kraju je bilo odgođeno za ožujak 2020. godine, a sada je došao na popularnu streaming platformu, gdje se pokazao vrlo popularnim. Film je režirao Craig Zobel, a u glavnim ulogama su Betty Gilpin, Emma Roberts i Hilary Swank.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp