Urnebesna krpena lutka Alemke Markotić

Urnebesna krpena lutka Alemke Markotić

Internetom već mjesecima kruži fotografija krpene lutke nalik Alemki Markotić, oduševljavajući ljude, a svi se pitaju – tko je autor/autorica te popularne lutke?

Autorica mega popularne krpene lutke je ilustratorica i dizajnerica Mila Lončar iz Osijeka za koju smo čuli tijekom njezine izložbe “Puppet Tour” još prošle godine, a krpena lutka koja ju je proslavila, upravo je gore spomenuta krpena lutka Alemke Markotić .

Ova nadarena umjetnica izrađuje krpene lutkice koje neodoljivo nalikuju na hrvatske i svjetske javne osobe i umjetnike, što njezinu publiku posebno veseli.

Do sada je izradila lutke Miroslava Krleže, kraljice Elizabete, Arsena Dedića, Amy Winehouse, Josipe Lisac, Vladimira Šeksa, Zoran Vakule i brojnih drugih poznatih osoba. Ipak, najzaslužnija za okupljanje ovog zanimljivog krpenog društva i to u doba korone upravo je Alemka Markotić.

Sve je krenulo tako što je Mila željela od recikliranog materijala načiniti lutku princa koji bi imao narančastu kosu.

“Trebao je to biti onaj pravi pjegavi Britanac, sav riđokos! Ali mi je nekako bolje sjela plava kosa – i nema veze što je princ na kraju ispao Alemka Markotić!”, smije se.

Nakon toga počela je izrađivati i druge poznate ličnosti, što radi i dalje, a ideja joj, hvala Bogu ne nedostaje. Želimo joj puno sreće u daljnjem radu! 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp