Scott Moe premijer kanadske provincije Saskatchewan, okrenuo je leđa Justinu Trudeau i ukinuo potvrde o obveznom cijepljenju

Scott Moe premijer kanadske provincije Saskatchewan, okrenuo je leđa Justinu Trudeau i ukinuo potvrde o obveznom cijepljenju

Scott Moe premijer kanadske provincije Saskatchewan, unatoč naporima Justina Trudeaua da prisilno cijepi kompletan kanadski narod, odlučio je okrenuti mu leđa i u svojoj je provinciji ukinuti odluku o potvrdama o obveznom cijepljenju kao i odluku o obveznom testiranju i nošenju maski.

Njegovo izlaganje prenosimo u cijelosti:

„Nemojmo osuđivati naše susjede zato što su cijepljeni ili zato što možda nisu. Nemojmo osuđivati naše susjede ako odaberu da nose masku u zatvorenom prostoru ili to isto odbiju učinit u tjednima koji su pred nama.

Kada god netko napravi svoju vlastitu procjenu rizika, što mi tražimo da ljudi i rade u ovoj provinciji već neko vrijeme- Oni tu procjenu rade za sebe i svoju vlastitu obitelj i vrlo je lako moguće da će doći do vlastitih odluka nego što ste došli vi.

Ti drugačiji zaključci možda nisu jednaki vašima, i ne treba ih zbog toga automatski osuđivati- Oni se trebaju poštivati i biti društveno prihvaćeni. Vrijeme je za svakoga od nas pojedinačno, da napravimo svjesni napor i jednako tretiramo svaku osobu iz našeg svakodnevnog života.

Također je vrijeme da potvrda o obveznom cijepljenju napokon završi, tako da će efektivno u ponoć ovoga tjedna 13. veljače svi preventivni zahtjevi dokaza o cijepljenju završiti. U Saskatchewan poslovnim prostorima, mjestima i prevencijom reguliranih radnih mjesta, ovo znači da dokaz o cijepljenju ili negativni test kao opcija, koje smo osiguravali, više neće biti preventivno zahtijevani.

Počevši s Valentinovom 14. veljače, ova odluka stupa na snagu. Još jedna preostala Covid mjera, a to je nošenje maski u zatvorenom prostoru. Ta mjera ostaje na snazi do kraja veljače“.
 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp