Austrijska policija zaustavlja ljude i provjerava da li imaju potvrde o cijepljenju: Kazne od 600 do 3400 eura

Austrijska policija zaustavlja ljude i provjerava da li imaju potvrde o cijepljenju: Kazne od 600 do 3400 eura

Nakon što je Austrija postala prva europska zemlja koja je uvela obavezno cijepljenje protiv COVID-a za cijelo svoje stanovništvo, pojavili su se detalji o tome kako Vlada planira da sprovede u djelo tu mjeru.

U izvještajima se navodi da će građani biti nasumično zaustavljani na ulici i prometu, te potom primorani da se pridržavaju provjere statusa procijepljenosti od strane „vlasti“.

Ako se, ne daj Bože, nađe netko necijepljen, biti će kažnjen na licu mjesta, uz postepeno povećanje kazne kazne za svaki sljedeći prekršaj.

Prvi „prekršaj“ če značiti kaznu od 600 eura, a za svaki naknadni prekršaj ta cifra će se penjati i do vrtoglavih 3400 eura..

Austrijska vlada će provjeravati cijepljeni status građana u odnosu na njihov cjepni registar. Svatko za koga se utvrdi da nije primio dvije doze cjepiva plus propisanu “booster” dozu biti će kažnjen shodno tome..

Razvoj događaja potvrđuje prethodne izvještaje da će austrijska vlada angažirati ljude da „love one one osobe koje se odbijaju cijepiti.

Sve ovo je samo službena potvrda onoga što se već́ događa u zemlji. Nakon što je Vlada stavila necijepljene osobe pod blokadu, pojavili su se i prvi snimci na kojima se vidi kako policija patrolira po trgovinama i autoputovima i pritom povjerava cjepni status ljudi.

Navedeni zakon Vlada će ukinuti u siječnju 2024. godine., što znači da se Austrijanci suočavaju sa još najmanje dvije godine COVID tiranije.

Izmjenom zakona biti će zatvoreni svi oni koji odbijaju platiti kaznu zbog necijepljenja.

Sada samo ostaje za vidjetii da li će i druge europske zemlje slijediti taj primer. Nekoliko zemalja je počelo da ukida ograničenja, uključujući covid potvrde. Međutim, Europska Unija želi zadržati potvrde još minimalno godinu dana. .

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp