Osmerostruko cijepljeni ruski političar Vladimir Žirnovski, završio je na respiratoru s teškim ugrušcima u plućima

Lider Liberalno demokratske stranke Rusije i osmerostruko cijepljeni Vladimir Žirinovski (75), prema natpisima ruskih medija zarazio se virusom korona i s ugrušcima na plućima smješten je u Centralnu kliničku bolnicu u Moskvi.

Iako je Žirinovski u posljednjih godinu i pol dana čak osam puta primio razne vrste cjepiva protiv corone, to mu po svemu sudeći nije pomoglo, jer je zaradio upalu oba plućna krila.

Prema tvrdnjama liječnika zdravstveno stanje mu je izuzetno teško i, kako prenose ruski mediji, priključili su ga na respirator. Najnovije informacije koje nam pristižu govore o tome kako mu je jedno plućno krilo upaljeno 75, a drugo 50 posto. Zdravstvenu situaciju Žirinovskog dodatno otežavaju njegove tegobe s kroničnim bolestima.

Iz njegove stranke bezuspješno su pokušali demantirati tu vijest

Posljednjih pet-šest dana Žirinovski se nije pojavljivao u ruskim TV emisijama. Do tada je često gostovao i po običaju bio ratoboran, pred TV kamerama, pozvavši na rat protiv Amerike i drugih zapadnih zemalja.

Kontroverzni Žirinovski nerijetko je pozivao ruski državni vrh da krene u atomski rat i napokon uništi Ameriku. Naravno da su takve izjave nailazile na osudu razumnih ljudi. Urednici talk Showa nerijetko su ga zvali u emisije jer su ga doživljavali kao političkog zabavljača koji im podiže gledanost.

Žirinovski je 1989 godine osnovao Liberalnu demokratsku stranku Rusije, do sada je šest puta je bio kandidat na predsjedničkim izborima Rusije. I nikada nije bio niti blizu pobjede.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp