John Vice Batarelo poslao školi odbijenicu za testove

John Vice Batarelo poslao školi odbijenicu za testove

John Vice Batarelo, predsjednik Udruge konzervativnih katoličkih aktivista – Vigilare oštro je reagirao na obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja o besplatnim testovima te je napisao pismo ravnateljici škole u koju ide njegova kći.

Na svom je Facebook profilu John Vice Batarelo objasnio svoje stavove sljedećim riječima:

„Pitaju me roditelji kako ću reagirati na ove “besplatne” C19 (“samo” 70 milijuna kuna) testove koje misle dijeliti po školama. Vrlo jednostavno, to ne prihvaćamo za svoje dijete i neću i nisam potpisao onu njihovu izjavu nego sam napisao kratko pismo ravnateljici gdje obrazlažem da ne želimo primati te testove.

 Znam da ima različitih špranci, a ja sam nešto svoje napisao. Brinuli smo se do sada za svoje školsko dijete kada je bilo bolesno i nadalje ćemo se brinuti. Neću propasti ako se razboli ili ima simptome, već ću kupiti za cijenu dvije kave jedan test. Ovo je bezvezan trošak naših poreznih novaca i nepotrebno uplitanje države u odgovornosti roditelja.

 Ovo je moj stav, možete se slagati ili ne slagati, ali na kraju mi roditelji jedini možemo odlučiti za svoju djecu. Tu smo odgovornost dobili od Boga i jedino Njemu smo odgovorni. Nikakva škola, grad ili država.

 A oni papiri, to jest “dokumenti” koje je vaše Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo preko škola su ispod svake razine, potpuno neprofesionalni te što je zanimljivo nema nikakvih službenih naslova niti potpisa… Zašto? Ako primam neke upute od nekoga hoću znati tko stoji iza tih uputa, tko je odgovoran za te upute?

 Evo mog pisma koje sam potpisao, skenirao i poslao ravnateljici škole mog djeteta preko emaila i tražio sam ih da potvrde da su ga primili:

Ravnateljica

Osnovna škola

xyxyxyxyx

(adresa)

(službeni email)

Zagreb, 10. veljače 2022.

Predmet: Neprimanje Covid-19 testova

 Poštovana,

Ovim putem Vas obavještavam da (naše dijete) iz (razreda) neće primiti „besplatne“ testove za Covid-19 što nudi škola preko Ministarstva znanosti i obrazovanja. Kao odgovorni roditelji brinuli smo se i brinut ćemo se ubuduće vezano za zdravlje našeg djeteta te poduzeti odgovarajuće korake u slučaju nekakve bolesti, uključujući i ovaj korona virus.

 Moram primijetiti da „obavijesti za roditelje/skrbnike“ koje je valjda navedeno ministarstvo preko škole dalo našoj kćeri, uopće ne sadrži čiji je to službeni dokument (je li od Ministarstva, od HZJZ-a, Grad Zagreba ili škole?), nema imena i potpisa nikakve službene osobe, niti su navedeni kontakti.

To je vrlo neozbiljno i otvara mogućnost za moguće manipulacije te je ispod svake razine po kojima bi službena državna tijela trebala komunicirati s roditeljima učenika.

Zato sam odlučio umjesto da potpišem takav neobičan dokument, napisati Vam naš službeni stav. Molim Vas da ga uzmete u obzir.

S poštovanjem,

Dr. sc. Vice John Batarelo

Roditelj

Email:

P.S. Molim Vas za email potvrdu da ste primili ovaj dopis“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp