Koliko nam je ostalo od Hrvatske od one Franjine „Imamo Hrvatsku“?

Koliko nam je ostalo od Hrvatske od one Franjine „Imamo Hrvatsku“?

Što je to ostalo od Hrvatske nakon izjave ministra Ćorića? Ministar Ćorić koji zarastao u bradu pokušava svojem izgledu dati zastrašujuću notu, mada je dovoljno strašno to što govori, sazvao je presicu na kojoj je s ciničnim osmijehom u kutu usana jasno poručio: nema hrvatske nafte, nema hrvatske vode, nema hrvatske plaže, ni hotela?

Neki dan su novine objavile da vlasnik zemljišta ne može nikome prodati svoju zemlju, ako ju ne ponudi državi. Ni Turci, ni Mađari u Hrvatskoj nisu svojatali prirodna bogatstva, sada nam ministar u Vladi javno poručuje da je hrvatska nafta prodana za mito, voda je u posjedu Rusa, šume nemilice siječemo da bi se moćnici bahatili, pola plodnih slavonskih polja oru novi vlasnici Agrokora.

Gospodin iz Splita poručuje nam da je mirovinski fond potrošen, energetska kriza nam zavrće plinske ventile. Banke u stranom vlasništvu odnose milijarde u svoje zemlje ostvarenog profita na račun dividende, a guverner HNB-a dobiva pola milijuna nagrade od strane zemlje za uspješnu suradnju. Janaf 10 godina ne dobiva uporabnu dozvolu da bi naftu u Hrvatskoj mogao dopremiti do rafinerije u Rijeci.

Puno previše za jednu malu zemlju, jedna mala skupina pohlepnika razbucala je blago naše zemlje koje se krilo ispod naših planina, uzela nam je izvore života, posjekla nam izvorište kisika, rasprodala nam plodnu zemlju, podijelila strancima obalu našeg mora i potrošila nam štednju za starost.

Što je ostalo od one Franjine: “Imamo Hrvatsku”? Strašan je to istup ministra u Vladi koji nije sagradio ništa, nije otvorio niti jednu tvornicu, niti jednu mesnicu, niti jednu farmu, nije otvorio niti jednu cestu, niti jedan kokošinjac, a u Pelješki most koji su napravili Kinezi, a novce dala EU, ugradili su opasnu rasvjetu zbog koje idu prijave u EU. Uz pomoć svih koji podržavaju tog ministra u toj vladi, ĐĐ ovaj tjedan odlazi u ruke Čeha, izbacuje male dioničare iz vlasništva i država podmiruje dug od 300 milijuna. U energetskoj krizi plin prodajemo po 6 lipa uvozimo po 22,5 lipa od Mađara koji su vlasnici Mola.

Druge godine za nagradu Mađarske kandidat će biti ministar Ćorić, za nagradu Francuske ministar Banožić, druga nagrada od Francuza ide u ruke Frke Zvonimira plemenitog Petešića. Ministar dr Beroš vodi zdravstvo koje ima najveću smrtnost u svijetu, ministar Medved vodi ministarstvo koje nakon 30 godina poslije rata ima najveći svjetski porast branitelja, ministar Aladrović vodi mirovinski fond u kojem 700.000 umirovljenika ima mirovinu manju od praga siromaštva. Ministar Horvat vodi ministarstvo graditeljstva, a u dvije godine nakon potresa nije izgradio niti jednu kuću, ministrica Vučković vodi poljoprivredu kojoj je srazmjer poticaja i proizvodnje na strani poticaja, ministrica turizma vodi turizam s tuđim hotelima i privatnim plažama. Za kraj ministar Marić napravio je rekord u zaduživanju od kada se Hrvatska spominje kao država.

Je li to mislio Franjo Tuđman kad je rekao: “Imamo Hrvatsku” ili su se ovi odmetnuli? Neka mi oproste ministri čije zasluge nisam spomenuo, teško je među svjetskim rekorderima odlučiti koji je najzaslužniji.

Hvala, draga Vlado na svim vašim uspjesima, jako bi nas razveselili da se prestanete truditi, pa ne može ova mala zemlja biti baš prvak svega u svijetu. Inventuru je napravio ministar Ćorić. Svaki novi dan donosi nam saznanja o novom ubrzanju slobodnog pada koji vodi u pakao siromaštva sve većeg broja građana. Paket obećanja da će biti bolje koji je poslan prije 30 godina nije pronašao adrese i vrijeme je da odustanemo od nade da će ikada doći. Bez promjene ovih na vlasti, nema nade ni paketa, ljudi koji trguju vodom, izvorom života, beskrupulozni su trgovci, kojima ništa nije sveto. Moramo ih maknuti!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp