Odlične vijesti za Đokovića, postoji velika vjerojatnost da će ipak nastupiti na Roland Garrosu


Novak Đoković mogao bi nastupiti na Roland Garrosu i tako braniti titulu osvojenu prošle godine. Lista sudionika ovogodišnjeg turnira bit će zaključena 14. ožujka, a organizatori očekuju da će se na tribinama teniskog kluba u Monte Carlu ove godine naći oko 135.000 gledatelja tijekom osam natjecateljskih dana. Naime, šef za Covid strategiju Francuske, Alain Fisher rekao je kako bi se pravila u Francuskoj mogla mijenjati prije Roland Garrosa. Naravno, bila bi onda blaža nego što su sada, a sadašnja kažu kako na RG možete nastupati ili  ga gledati samo ako ste cijepljeni jer je to uvjet da dobijete Covid potvrdu.

Postoje mjere koje i dalje važe, ali se postepeno ukidaju. Uvijek smo govorili da želimo ukinuti Covid potvrde za cijepljene, čim  to situacija u bolnicama dozvoli. Profesor Fisher rekao je da su projekcije takve da bismo mogli u ožujku ili travnju ukinuti Covid propusnice“, javljaju iz francuske Vlade.

Što se Đokovića tiče, njegov prvi nastup u ovoj godini trebao bi se dogoditi na turniru u Dubaiju koji je na rasporedu od 21. do 26. veljače. “To je jako dobra vijest”, izjavio je predsjednik Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenzi tijekom predstavljana turnira u

Prvi tenisač svijeta je prijavljen i za prvi Masters 1000 turnir u ovoj sezoni koji će biti odigran u američkom Indian Wellsu od 7. do 20. ožujka, ali je zanimljivo da Đokovićevog lika nema u promotivnim materijalima, a ne spominje ga se ni kao jednu od zvijezda turnira, što je indikacija da necijepljen neće moći nastupiti ni na turnirima na američkom tlu.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp