Odlične vijesti za Đokovića, postoji velika vjerojatnost da će ipak nastupiti na Roland Garrosu

Odlične vijesti za Đokovića, postoji velika vjerojatnost da će ipak nastupiti na Roland Garrosu

Novak Đoković mogao bi nastupiti na Roland Garrosu i tako braniti titulu osvojenu prošle godine. Lista sudionika ovogodišnjeg turnira bit će zaključena 14. ožujka, a organizatori očekuju da će se na tribinama teniskog kluba u Monte Carlu ove godine naći oko 135.000 gledatelja tijekom osam natjecateljskih dana. Naime, šef za Covid strategiju Francuske, Alain Fisher rekao je kako bi se pravila u Francuskoj mogla mijenjati prije Roland Garrosa. Naravno, bila bi onda blaža nego što su sada, a sadašnja kažu kako na RG možete nastupati ili  ga gledati samo ako ste cijepljeni jer je to uvjet da dobijete Covid potvrdu.

Postoje mjere koje i dalje važe, ali se postepeno ukidaju. Uvijek smo govorili da želimo ukinuti Covid potvrde za cijepljene, čim  to situacija u bolnicama dozvoli. Profesor Fisher rekao je da su projekcije takve da bismo mogli u ožujku ili travnju ukinuti Covid propusnice“, javljaju iz francuske Vlade.

Što se Đokovića tiče, njegov prvi nastup u ovoj godini trebao bi se dogoditi na turniru u Dubaiju koji je na rasporedu od 21. do 26. veljače. “To je jako dobra vijest”, izjavio je predsjednik Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenzi tijekom predstavljana turnira u

Prvi tenisač svijeta je prijavljen i za prvi Masters 1000 turnir u ovoj sezoni koji će biti odigran u američkom Indian Wellsu od 7. do 20. ožujka, ali je zanimljivo da Đokovićevog lika nema u promotivnim materijalima, a ne spominje ga se ni kao jednu od zvijezda turnira, što je indikacija da necijepljen neće moći nastupiti ni na turnirima na američkom tlu.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp