Trudeau zaprijetio prosvjednicima: Vrijeme je da idete kući, sve karte su u igri


Kanadski premijer Justin Trudeau obratio se prosvjednicima za slobodu putem svog Twitter profila poručivši im sljedeće: “Ne sumnjajte: granica ne može i neće ostati zatvorena. Sve karte su u igri. Dakle, ako sudjelujete u ovim ilegalnim blokadama koje su uzurpirale naše domove i naše gospodarstvo, vrijeme je da idete kući. Pogotovo ako su vaša djeca s vama.”

Podsjetimo, u glavnome gradu Kanade već gotovo dva tjedna traju masovni prosvjedi protiv restriktivnih corona mjera. Izvanredno stanje proglašeno je u Ontariju kao odgovor na spomenute prosvjede.

Nakon Ottawe i Quebeca prosvjedi su se proširili i na druge kanadske gradove, uključujući Toronto i Vancouver. Na međunarodnom planu održani su skupovi podrške u glavnom gradu Novog Zelanda Wellingtonu i Canberri u Australiji.

Kanadska pokrajina Alberta u utorak je, pak, objavila da će neka od njezinih ograničenja – uključujući i Covid potvrde – biti ukinuta od ponoći. A na Aljasci se više od 100 vozača kamiona okupilo u znak podrške njihovim kolegama u Kanadi – vozeći 10 milja od Anchoragea do Eagle Rivera.

Kanadski premijer kao da svjesno okreće kanadski narod protiv sebe, otvoreno ih omalovažavajući, nazivajući ih „teoretičarima zavjere koji nose šešire od staniola“, „malom, rubnom manjinom koja zasigurno ne definira stavove svih Kanađana“ i tome slično, a sada je, s ovom otvorenom prijetnjom na Twitteru, otišao i korak dalje. Na hitnoj sjednici parlamenta u Ottawi krenuo je u otvoreni verbalni napad na prosvjednike, a što će biti njegov sljedeći korak, pokazat će dani koji su pred nama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp