Danas jedan milijarder ima veću imovinu nego milijarde ljudi


Moramo postaviti parametre kako treba, a parametri su takvi da nekoliko velikih fondova kontrolira ogroman, ako ne i sav dio ekonomije, pogotovo zapadne. Drugo, da jedan milijarder ima veću imovinu nego milijarde drugih ljudi. Govorimo o entitetima s neograničenim resursima koji su se još više povećali u ovoj krizi.

Došlo je do najvećeg transfera bogatstva. Logično je, dakle, i jasno da se radi o neograničenom korupcijskom potencijalu. Političari su donosili neznanstvene i nedemokratske odluke, mediji su širili cenzuru i strah kako bi se na kraju ispričavali. Znanost je davala često namjerno pogrešne procjene. Kolika su ugledna sveučilišta izgubila svoj prestiž u ovoj krizi?

Svi su oni upregnuti u kočije marketinga. Iskorištena je, nažalost, i izvršna vlast za napad na ljudska prava – na rad, na kretanje, na izražavanje, na liječenje i brojna druga prava. Tražim da se temeljito istraže veze između Komisije i farmaceutskih kompanija, pogotovo od strane pravobranitelja. Ovakvu, sistemsku korupciju moramo sankcionirati, inače je samo pitanje vremena prije nego sve preuzme.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp