Elon Musk usporedio Trudeaua s Hitlerom

Elon Musk usporedio Trudeaua s Hitlerom

Elon Musk je objavio, a potom i obrisao satirični meme koji je uspoređivao kanadskog premijera Justina Trudeaua s Adolfom Hitlerom.

Komentirajući objavu trgovačke publikacije CoinDesk na Twitteru koja je izvijestila da je kanadska vlada zaustavila transakcije kriptovaluta uplaćivane kao  pomoć kamiondžijama koji prosvjeduju protiv obveznih potvrda prilikom prelaska granice, Musk je objavio meme s Hitlerovim likom, prenosi NY Post.

“Prestanite me uspoređivati ​​s Justinom Trudeauom”, piše na gornjem dijelu memea, “Ja sam imao proračun”, stoji na donjem.

Tvit je brzo naišao na kritike.  “Ovo je izrazito neukusno.  Jako loše.  Postoji bolji način da se nešto argumentira.” U sličnom tonu je reagirao i Američki židovski odbor.

„Još jednom, Elon Musk je izuzetno loše prosudio koristeći Hitlera da bi istaknuo  mišljenje  na društvenim mrežama. On mora zaustaviti ovo neprihvatljivo ponašanje. Musk može smatrati da je postavljanje mema koji uspoređuje Justina Trudeaua s genocidnim diktatorom koji je istrijebio milijune prikladan način kritiziranja politike s kojom se ne slaže. Nije. Nikad nije.“, stoji u priopćenju.

“Musk se mora ispričati i pronaći druge načine da izrazi svoje neslaganje.”, zaključili su. 

Izvor: NY Post

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp