Švicarska ukinula sve mjere suzbijanja Covida-19

Švicarska ukinula sve mjere suzbijanja Covida-19

Švicarska je objavila da ukida gotovo sve mjere suzbijanja Covida-19, na oduševljenje svojih građana. Do kraja ožujka zadržat će se još samo maske u javnom prijevozu i zdravstvenim ustanovama te izolacija bolesnika.

Sada je i ulazak u trgovine, restorane, na kulturna događanja, u ustanove otvorene za javnost i na skupove ponovno moguć bez maske i Covid-potvrde, navodi se u priopćenju Saveznog vijeća (vlade). Ukidaju se također i obvezno nošenje maske – osim u javnom prijevozu i u zdravstvenim ustanovama – i preporuka o radu od kuće.

Ukidaju se i obvezno predočenje Covid-potvrde na većim skupovima, ograničenja za privatna okupljanja i restrikcije kapaciteta u maloprodajnim trgovinama i u žičarama.

Kako navode savezne vlasti, epidemiološka situacija u Švicarskoj se i dalje razvija u pozitivnom smjeru i “zahvaljujući pojačanoj imunosti stanovništva, nije vjerojatno da će doći do preopterećenja zdravstvenog sustava unatoč daljnjem znatnom kolanju virusa”. Gotovo 69 posto tamošnjeg stanovništva je potpuno cijepljeno.

“Savezno vijeće stoga drži da su ispunjeni uvjeti za brzu normalizaciju društvenog i gospodarskog života”, ističu.

Izvor: HINA

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp