Je li moguće da je australski tenisač Alex de Minaur koristio lažnu Covid-potvrdu i igrao na Australian Openu?

Je li moguće da je australski tenisač Alex de Minaur koristio lažnu Covid-potvrdu i igrao na Australian Openu?

Australski tenisač Alex de Minaur, 32. igrač svijeta, jedan je od onih koji su upleteni u slučaj lažnih Covid-potvrda, rekli su u četvrtak izvori iz španjolske policije. Ti su izvori agenciji AFP potvrdili ime De Minaura, dodajući da su i drugi sportaši i javne osobe na popisu mogućih kupaca lažnih Covid-propusnica.

De Minaur je u siječnju sudjelovao na Australian Openu, gdje je cijepljenje bilo obvezno, zbog čega je Novak Đoković bio isključen s turnira i izbačen iz zemlje.

Španjolska policija ovog je tjedna završila drugu fazu operacije, pokrenutu u siječnju, protiv španjolskog ogranka organizacije koja je pružala lažne zdravstvene propusnice i PCR testove aplikacijama za razmjenu poruka, objavila je španjolska policija. Istraga je potvrdila da su čelnici ove organizacije bili u Francuskoj.

Ukupno je jedanaest osoba uhićeno zbog “krivotvorenja ili korištenja krivotvorina”, a uključeno je oko 2.200 osoba koje su kupile falsificirane potvrde. Ova mreža je lažni PCR test naplaćivala 50 eura, dok su za lažnu Covid-potvrdu tražili oko 200 eura, a za 1000 eura su bili i upisani na liječničke liste s potpunim rasporedom cijepljenja. Plaćanja su vršena kriptovalutama preko računa otvorenih u trećim zemljama.

Tenisač De Minaur opovrgava ove tvrdnje.

“Prvu dozu cjepiva primio sam u Londonu prošlog ljeta, a drugu u bolnici La Paz u Madridu”, napisao je De Minaur na Twitteru. 

Dana 17. veljače ove godine De Minaur je napisao: “Danas je izašla vijest da je bolnica pod istragom zbog davanja lažnih potvrda o COVID-u nekim svojim pacijentima. Želim jasno reći da sam primio drugu injekciju, da imam potpuno valjanu, točnu i istinitu evidenciju o cijepljenju. Moje je ime povezano s ovom pričom samo zato što sam bio pacijent u toj bolnici, kao i mnoge tisuće drugih.”

Izvor: HINA

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp