Đikić okrenuo ploču, nakon zazivanja što je moguće strožih mjera, sada tvrdi da su one nedjelotvorne i kako ih sve treba ukinuti


Znanstvenik Ivan Đikić za vrijeme epidemije bio je jedan od najpoznatijih i najžešćih zagovarača uvođenja što je moguće strožih mjera koje su uključivale zatvaranje svih objekata i uvođenje policijskog sata. Sada je odjednom naglo okrenuo ploču i govori da su Covid potvrde i ostale vladine mjere nedjelotvorne i pod hitno ih ttreba ukinuti.

Đikić je rekao kako je Slovencima već doslovno preko glave koronamjera pa će se od sutra živjeti po novim starim pravilima. COVID potvrde gotovo uopće neće biti potrebne, a povratak u normalu pljeskom su dočekali i ugostitelji. I na kraju se pita, gdje je u svemu tome Hrvatska?

Iz Slovenije poručuju, putnici više neće morati ispunjavati uvjete da su cijepljeni, preboljeli ili testirani. To jednako vrijedi i za zaposlenike, a smatraju i kako popuštanje stiže u pravom trenutku jer počinju školski praznici. Nema više ograničenja broja gostiju u restoranima i kafićima, a s radom počinju i noćni klubovi.

I dok je samotestiranje učenika u Hrvatskoj tek počelo u Sloveniji se ukida, učenici će i dalje morati nositi maske. Ipak, na snazi i dalje ostaju osnovne mjere maske, dezinfekcija i distanca. Iako se brojke novozaraženih u Hrvatskoj smanjuju nema najave ukidanje mjera.

Znanstvenik Ivan Đikić poručio je da mjere u Hrvatskoj nisu dale nikakav rezultat, “Mjere koje imamo kao što su COVID potvrde i druge mjere koje je stožer uveo pokazale su ne do sada nedjelotvorne te mjere treba razmatrati da se maknu jer ako nisu učinkovite onda je nepotrebno ih imati”, rekao je Đikić za RTL.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp