Građani Torina u znak prosvjeda protiv obveznog cijepljenja, spaljuju svoje Covid potvrde


U nama susjednoj Italiji s tri doze “cijepljeno” je 88,7% stanovništva, a barem je jednu dozu cjepiva primilo 91% stanovništva. Istodobno su mjere sve strože i ne samo da su uveli tri vrste potvrda, nego su i skratili njihov rok valjanosti.

Prva je bazna potvrda koja traje jako kratko i s njom se nigdje ne može ući osim u hotel. Druga je za one osobe koje su cijepljene dvjema dozama i ona vrijedi šest mjeseci, a njezino trajanje su skratili u odnosu na cijelu EU.

Unatoč tome, talijanske vlasti i dalje postrožuju mjere, tako da je prije samo četiri dana stupila na snagu odluka da je cijepljenje obvezno za one starije od 50 godina. Tko je stariji od 50 godina, a nije cijepljen, od 15. veljače nema više pravo raditi, odnosno nema pravo na plaću, a ne može doći ni na posao. Čak se ne priznaje ni rad od kuće. Ako budu “uhvaćeni”, bit će kažnjeni novčanom kaznom od 600 do 1.500 eura.

Kazna vrijedi i za one koji su dva puta cijepljeni, a kojima je istekla COVID potvrda te se nisu cijepili “booster” dozom. Ta će uredba vrijediti do 15. lipnja, a za 31. ožujka je predviđeno ukidanje izvanrednog stanja, odnosno popuštanje epidemioloških mjera.

Dakle, uvijek isti obrazac, plandemija ide na godišnji, a na jesen se steže obruč i ide još jači teror. Ako jedni Talijani rade vlastito “ekonomsko samoubojstvo”, što mislite hoće li se tek ove hrvatske kriminalce i izdajnike nešto pitati o tome?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp