Užas: Kanadska policija brutalno pretukla vozača kamiona koji se mirno predao

Užas: Kanadska policija brutalno pretukla vozača kamiona koji se mirno predao

Policija glavnog kanadskog grada koju je gradonačelnik Ottawe pohvalio za požrtvovanost u njihovu radu, snimljena je kako žestoko tuče vozača kamiona koji se prije toga mirno predao.  Nemili incident  dohodio se nakon što je premijer Justin Trudeau izvršnim dekretom Kanađanima suspendirao sva njihova građanska prava.

Policija je snimljena kako uhićenog muškarca baca na pod, povlači iza auta i potom brutalno tuče. Snimak je poslan kanadskim državnim medijima, no oni su svi redom odbili javnost izvijestiti o ovom napadu.

Premijer Trudeau se svojedobno poklonio incijativi pod nazivom „Crni životi su važni“ i od strane policajca SAD-a pretučenom Georgeu Floydu (čiju smrt je prenosila i kanadska državna televizija). No, s druge strane šalje vlastitu policiju da zlostavlja mirne demonstrante tako što ih nemilosrdno tuče.

Također su procurili i snimci na kojima napada građane koji ih snimaju i pritom prijeti vlasnicima lokalnih poduzeća zbog njihove podrške mirnim prosvjedima.

Podsjetimo, policija je u petak na konju zgazila muškarca i ženu, a zatim optužila svoje žrtve za „nasilno ponašanje“. Iz policije su prvotno tvrdili da je žena bacila „bicikl“ na njih, a zatim su bili primorani promijeniti svoju priču nakon što su se njihove laži raspale zbog snimaka koji su naknadno procurili u javnost.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp