Nakon Kanade i Njemačka kreće u blokadu bankovnih računa građana koji su neposlušni spram vlasti


Plan njemačkog kancelara Olafa Scholza sličan je onom planu Justina Trudeaua u Kanadi: kako bi “zaustavila radikalizaciju i razbila desničarske ekstremističke mreže”, njemačka vlada krenut će za novcem svojih kritičara. 

Iz njemačke vlade su izjavili sljedeće: “Pratit ćemo financijske tokove ekstremista i oduzeti im izvore prihoda i vrlo dosljedno ćemo ih razoružati.”

U Kanadi, Trudeau je zamrzavao bankovne račune bez odgovarajućeg sudskog postupka ili pravnog sredstva te je prijetio da će prosvjednicima oduzeti djecu , a zatim ubiti njihove kućne ljubimce. Zapravo, građanska su prava potpuno odbačena u trenutku kada se Trudeau pozvao na Zakon o izvanrednim situacijama.

Zakon o promicanju demokracije koji se priprema u Njemačkoj, također će se dosljedno boriti protiv protivnika ljevičara raspoređivanjem policije i sigurnosnih tijela, dok će istovremeno povećati ionako golem protok ljevičarske propagande. “To je također odgovornost svih nas kao društva. Zato ćemo jačati društveno opredjeljenje, političko obrazovanje i prevenciju ekstremizma.”

Lijevi ekstremizam, s druge strane, odbačen je kao “prenapuhan” problem.

Mediji, stranke i udruge u Njemačkoj sustavno rade na spajanju razlika između konzervativaca i ekstremne desnice, tako da svaka kritika postane sinonim za “ekstremnu desnicu” i obrnuto, baš kao što se trenutno događa u Kanadi.

Marco Mendicino, kanadski ministar javne sigurnosti, objavio je da su četvorica kamiondžija iz Alberte koji su optuženi za “ubojstvo policajaca” imali “snažne veze s krajnje desnom, ekstremnom organizacijom i njihovim čelnicima koji su u Ottawi”.

Kada su ga zamolili da identificira organizaciju, nije mogao. Kad su ga ponovno pitali, ukazao je na “retoriku”. Pod dodatnim pritiskom, priznao je da je izmislio vezu s vodstvom konvoja u Ottawi, a zatim je sugerirao da je informacija došla od nekih Kanađana na “društvenim medijima”.

Tako je ministrova tvrdnja o “prijetnji javnoj sigurnosti u Ottawi” na kojoj su bile temeljene ovlasti za hitne slučajeve, omalovažena.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp