Ursula von der Leyen – EU uvodi sankcije Rusiji

Ursula von der Leyen – EU uvodi sankcije Rusiji

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen oštro je osudila Rusiju i Putinovu odluku da prizna pokrajine Donjeck i Lugansk kao neovisne države.

Ovom odlukom Putin, kako je rekla Ursula u  svome obraćanju „krši teritorijalni integritet i suverenost Ukrajine. Rusija ne poštuje svoje međunarodne obveze i ugrožava esencijalni princip međunarodnih zakona.

Rusija je prouzročila ovu krizu i odgovorna je za trenutnu eskalaciju iste. Sada ćemo u najkraćem mogućem roku finalizirati paket sankcija u koordinaciji s našim partnerima, kao što smo to činili i do sada.“, izjavila je između ostalog Ursula von der Leyen.

„Sankcije su upućene prema pojedincima i kompanijama koje sudjeluju u ovim aktivnostima. Nadalje, upućene su bankama koje financiraju rusku vojsku te na taj način doprinose destabilizaciji Ukrajine.“, dodala je Von der Leyen.

Ursula je u svome obraćanju koje je objavljeno na njezinu Twitter profilu rekla kako će EU zaustaviti i trgovinu između Donjecka i Luganska i Europske unije kao što je to učinjeno i 2014. godine prigodom nelegalne aneksije Krima te će maksimalno smanjiti mogućnost ruskoj vladi za zgrće kapital na europskom financijskom tržištu.

Njezinu cijelu izjavu možete vidjeti na njezinu Twitter profilu. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp