Bill Gates – U ponudi je mnogo više cjepiva nego potražnje za njima, u idućoj pandemiji to mora ići znatno brže i bolje

Bill Gates – U ponudi je mnogo više cjepiva nego potražnje za njima, u idućoj pandemiji to mora ići znatno brže i bolje

Bill Gates za vrijeme svog gostovanja u Munchenu, izjavio je kako je razočaran činjenicom da je nekim ljudima trebalo doslovno pune dvije godine da budu potpuno cijepljeni i kako u idućoj pandemiji taj proces mora ići znatno brže, po njegovim procjenama 5 do 6 mjeseci do punog cjepnog statusa.

Isječak s njegovog izlaganja prenosimo u cijelosti:

„Znate, nažalost, sam virus a posebno Omicron varijanta je svojevrsna vrsta cjepiva koje stvara imunitet B-ćelija i T-ćelija. I bolje je dospjevao do svjetske populacije nego mi s cjepivima.

Ako napravite nekoliko istraživanja u afričkim zemljama, saznati ćete da je više od 80% ljudi bilo izloženo cjepivu ili različitim varijantama. To znači da je šansa za one s ozbiljnim bolestima koje su uglavnom povezane sa starošću, pretilošću i dijabetesom, ti rizici su sada dramatično smanjeni zbog te izloženosti infekciji.

Tužno je to što nismo uspjeli odraditi sjajan posao na terapeuticima. Prošle su dvije godine a mi još uvijek nemamo dobar terapeutik. Trebale su nam dvije godine da bi danas bili prenatrpani s cjepivima. Što znači da danas ima više cjepiva u ponudi nego što je potražnja za njima.

Stoga, sljedeći puta umjesto za 2. godine, trebamo to napraviti za 6 mjeseci, što bi nam sigurno neki od standardiziranih pristupa platformi uključujući mRNK omogućili da to napravimo.

Dakle, ovoga puta nam je trebalo znatno duže nego što smo mislili“.
 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp