Evo kako je Đoković prokomentirao divljački ispad Alexandera Zvereva, nakon kojeg je izbačen s turnira

Evo kako je Đoković prokomentirao divljački ispad Alexandera Zvereva, nakon kojeg je izbačen s turnira

Njemački tenisač Alexander Zverev i Brazilac Marcelo Melo ispali su u osmini finala parova na turniru u meksičkom Acapulcu, a Nijemac je na kraju susreta napravio skandal  gdje je nakon poraza reketom divljački udario po stolici na kojoj je sjedio sudac. Publika je odmah zvižducima ispratila divljanje Zvereva, kojeg je ATP automatski izbacio s turnira. 

Cijela situacija izazvala je veliku pozornost. Zato se jedno od pitanja na Đokovićevoj press konferenciji, nakon pobjede nad Karenom Khacanovim u Dubaiju, odnosilo na to.

“Vidio sam što se dogodilo i pročitao Sašinu izjavu. Razumijem frustraciju. Ponekad se svašta može dogoditi na terenu. U prošlosti sam griješio, imao sam izljeve bijesa. Razumijem kroz što prolazi jedan igrač. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze”, rekao je Novak.

Što se odluke o diskvalifikaciji tiče, Đoković je rekao da je to očekivana odluka.

“Mislim da to nije preoštra odluka. Vjerujem da je u datim okolnostima u pravu. Naravno, jednog igrača je teško diskvalificirati. Prije godinu i pol imao sam sličnu situaciju na Grand Slamu (US Open), kada sam bio diskvalificiran jer sam slučajno pogodio linijskog suca. Shvatio sam da je to bila greška i morao sam to prihvatiti.”

Postoji šansa da Zverev bude kažnjen još drastičnije.

”Siguran sam da će ATP pogledati video, uzeti izjavu od suca i donijeti odluku. Nikada nisam bio za diskvalificiranje igrača, kažnjavanje i slično. Slažem se s onim što je Saša napisao kasnije u izjavi. Priznao je svoju pogrešku, da je njegov potez bio loš i da je otišao predaleko. Podržavam ga u tome.

Svi smo mi ljudi, imamo mane i griješimo. Nije on jedini koji je to učinio. Imamo mnogo primjera kada igrači reketom udaraju u sudačku stolicu. Događalo se. Bačene su boce, vrećice, mnoge stvari. Mnogo loših riječi rečeno. Sašin slučaj nije jedini takav”, zaključio je Đoković.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp