Internetom kruži snimak čovjeka čija unuka tvrdi da je star 163 godine


Internetom kruže video snimci tajlandskog budističkog svećenika, čija unuka tvrdi kako je njen djed star 163 godine.

Korisnica TikToka Auyary uspjela je na nekoliko dana posve nehotice zbuniti čitav svijet prikazima muškarca kojega je svijetu predstavila kao svoga djeda Luanga Pho Yaija.

Naime, uz snimke je netko pustio informaciju da Luang ima 163 godine, odnosno da je rođen 1858., u vrijeme dok niti Abraham Lincoln još nije bio apsolutno siguran hoće li postati 16. predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država.

Tajlandski mediji u međuvremenu su opovrgnuli tu informaciju, pa istaknuli da je Luang redovnik doista star više od stoljeća, ali i da mu je “tek” 109 godina.

Najstarija osoba na svijetu u ovom je trenutku Japanka Kane Tanaka koja ima 119 godina, a titulu najstarije dokumentirane osobe svih vremena i dalje nosi Francuskinja Jeanne Calment.

Živjela je 122 godine i 164 dana, a preminula je u kolovozu 1997.

Što se tiče Luanga, opovrgnuta je i informacija da se nalazi usred Sokushinbutsua, prakse budističkih redovnika koji promatraju asketizam do smrti i ulaze u proces mumifikacije još za života.

Inače, unuka Auyary gotovo svakodnevno objavljuje kako je njezin djed, kako provodi dane, a profil joj u ovome trenutku prati više od pola milijuna ljudi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp