Slobodna i neslobodna i muškarci iz kategorije “premosnica”

Slobodna i neslobodna i muškarci iz kategorije “premosnica”

Jbg, ja o ovom moram pisati… Toliko mi je zanimljivo da sam znatiželjna. Čak mi dođe krivo što promatram stvari sa strane i toliko pazim na sebe da se ne bacam u vatru, a tako bih brže sagledala stvari. Ali bila bih u gadnim opeklinama. Dakle. Koja je žena poželjnija? Slobodna ili neslobodna? I kakav je lovac? Onaj koji ubije i preždere se ili onaj koji ulovljenu ženu doma drži kao kućnog ljubimca? U svakom tom ekstremnom slučaju, žena je trofej. Bila cijela živa ili samo kao preparirana glava na zidu. Jelena ili vepra. Za profinjene lovce, lava…

Da, postoji takvih muškaraca više nego onih ozbiljnih, normalnih… Zdravih, zrelih i spremnih za normalan međuljudski odnos.

Prije nekog vremena sam pisala o ‘prepolovljenima’. Negdje su blokirani oko struka ili malo niže. Gospon iz međunožja nije povezan s ostatkom tijela. Nema ni srca ni uma.
Otkrila sam “novu” vrstu (zapravo vrlo staru, jer odavno postoji). Jbg, k’o  Alisa u zemlji čudesa sam…

To je vrsta muškaraca koji su ‘premosnica’. Gospon iz međunožja je povezan s mozgom. Srca nema. Zatvoreno zidovima i bodljikavom žicom. Takvima se samo seksa, ali su spremni uključiti svoj mozak. Oni razmišljaju kako uloviti ženku za parenje. Ali ne žele probleme. Ne žele se vezati, imati obaveza, slušati ženkino blebetanje. Samo parenje. Bez plodova. Za takve su poželjne neslobodne. One koje doma imaju muževe, po mogućnosti ljubomorne, da su “freak control” tipovi, ali zapravo mrtvi unutar sebe. Savršeno.

Takva žena će šutjeti, skrivati i lagati. Neće se smjeti buniti, niti išta zahtijevati od Premosnice. Mora biti zahvalna za njegovo pomno smišljeno udvaranje. On je svojim razmišljanjima doveo sebe do iluzorne slike pravog, uglađenog gospodina. Jer misli i promišlja, logički slaže stvari i on zna što ženi treba. Žena treba “slika” razumijevanja, nježnosti i topline i naravno seks. I to je to. Bez srca i bez duše. Sve će se učiniti kako treba dok se Premosnica ne zasiti. Malo pažnje i malo seksa, a onda “zbogom”. I ona mora šutjeti. Nema se kome ni požaliti jer je udana žena ili ima stalnog partnera. Nikoga nije briga kako se osjeća. Vraća se svojoj kladi od muža ili partnera i moli Boga da on ništa ne skuži i ne vidi. Ubacuje se u svoju staru agresivnu ili pasivno agresivnu priču.

Slobodne žene mogu biti svakakve.  Očajne, nesigurne, povučene u svoju ljušturu… Dok to ne odrade. Ako ne umru unutar sebe. Ako odrade, postanu zajebane. Slobodne su zajebane, ako su postigle visoki stupanj samopoštovanja, samostalnosti i samosvijesti. Te su u stanju damski i profinjeno zbubati Premosnicu na njegovo mjesto.

Mjesto emocionalnog idiota. Ona nije slobodna zato što je nitko neće. Ona je slobodna jer zna da može birati. Jer ne pristaje na defektno, lažno ili polovno. Vjerojatno se susrela sa svakakvim tipovima. Hoće zdravu, normalnu vezu. Čak i ne želi bogzna što puno i posebno. Jer je mnogo postigla unutar sebe. Odrađuje svakodnevicu sama. Odrađuje emocije koje joj dolaze, na dnevnoj bazi. Zna što znači biti sama, ostavljena ili prevarena.  Njoj je puna kapa laži i skrivanja. Okusila je slobodu, koja ju je na početku i neugodno iznenadila, isplakala je prošlost i sada uživa u sebi i mogućnostima koje joj život pruža.

Njoj ne treba ni Prepolovljeni ni Premosnica, njoj treba zdrav i normalan, cjelovit partner. Ona samo pomiriši muškarca i zna kojoj kategoriji pripada.
Ona neće zadirati u njegov život i manipulirati njime. Ona neće tražiti puno, ali će puno promatrati. Ona će sve osjetiti. Ona očitava energiju muškarca. Vidi tok energije kroz muškarca. Točno zna je li energija prolazi cijelim tijelom ili preskače dijelove važne za zdrav i normalan život.

Svakoj ženi treba muškarac koji je pustio slobodan tok životne energije kroz sebe. Takav bi mogao, vremenom, kroz iskreni odnos, ženu poštivati i voljeti.  Uvažavati. I dobiti sve to nazad.

Žena ne može stvarno voljeti onog koji nju ne voli. Jednostrana ljubav brzo iz nje istekne. To onda postaje ovisan i zavisan odnos u kojem je više otimanja, traženja i vapljenja za pažnjom i ljubavlju, a ne zdrav, tekući odnos u kojem su oboje zadovoljni.

Premosnice ne trebaju zdrave i slobodne žene. Premosnice nikada ne zadiru u dubinu odnosa, to im je prenaporno. Plivaju po površini, dajući površno i uzimajući površno. I oni su površno zadovoljni. Dovoljno. Povlače se sa svojim mrakom i boli u svoju jazbinu. Izlaze van iz svoje jazbine kad si napumpaju ego.

Neslobodne žene, u lošem odnosu, imaju skrivena vrata pa pobjegnu na kratko vrijeme, tražeći malo pažnje na krivim mjestima. Ne nalaze ništa osim kratkotrajne iluzije. Isto se, nakon toga, povlače u svoju jazbinu mraka i boli.

Slobodan čovjek, muškarac ili žena, stvara zdrave i lijepe odnose. Dolazi na dobra mjesta s dobrim ljudima, odlazi s loših mjesta bez imalo žaljenja. Slobodan čovjek izražava svoje misli i osjećaje takvima kakvi jesu. Slobodan čovjek može biti u stabilnoj i zdravoj vezi i biti dalje slobodan u svom duhu i umu. On neće varati, lagati i skrivati. Jer neće imati potrebe. Život teče kroz njega na izvorni i jedini prirodan način. Započinje veze s drugim ljudskim bićem i ostaje u vezi dokle god je ona zdrava. Nema povremenih bjegova. Kada ode iz veze, zna zašto je otišao. Slobodan čovjek ne laže i ne manipulira. Živi život koji može podastrijeti ispred bilo koga.

Moj zaključak: srednjovjekovne sprave za mučenje su nastale kao odraz s*ebane ljudske psihe. Neslobode sa samim sobom. Danas nemamo te sprave kao službene i javne, ali zato imamo bolesne međuljudske odnose. I sami se ubacujemo u njih. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp