Vili Beroš najavio moguće ukidanje Covid potvrda u hrvatskoj

Vili Beroš najavio moguće ukidanje Covid potvrda u hrvatskoj

Ministar zdravstva Vili Beroš nakon radnog sastanka s ravnateljima bolnica i bolničkih centara te ravnateljem HZZO-a dao je izjavu za medije. Osim o skraćivanju lista čekanja, Beroš je govorio i o epidemiji Corona virusa.

Upitan hoće li Hrvatska, po uzoru na susjednu Sloveniju koja je danas ukinula covid potvrde, učiniti isto, Beroš je kazao da bi mu bilo drago reći da pandemija jenjava.

“Danas imamo porast novozaraženih osoba od 4,4 posto u odnosu na prošli tjedan. Raspravljamo o svim mogućnostima koje uključuju i drugačiju primjenu potvrda, no njihovo ukidanje još nije na tapeti”, poručio je ministar zdravstva.

“Brojevi nisu dobri, imamo svaki dan više od 1000 i nešto novozaraženih, svaki dan imamo puno umrlih i nove hospitalizirane i pribjegavati nekim radikalnim mjerama u ovom trenutku, mislim da ne”,
ocijenio je Beroš.

Govoreći o tome postoji li mogućnost da se covid potvrde ukinu do Uskrsa, Beroš je kazao da ne želi odgovarati na hipotetska pitanja. Ipak, dodao je:

“Načelno, da. Ako brojke počinju padati, ako se epidemiološka situacija smiri, tko bi bio sretniji od nas ovdje da krene u tom smjeru”, poručio je Beroš u ponedjeljak.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp