Sankcije nose prve žrtve – vlasnik Chelsea-ja Roman Abramovič protjeran iz Velike Britanije

Sankcije nose prve žrtve – vlasnik Chelsea-ja Roman Abramovič protjeran iz Velike Britanije

Britanski mediji su objavili da je poznati ruski oligarh i vlasnik nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič protjeran s Otoka zbog bliskosti s Putinom. Milijarder, pak, oštro poriče da je blizak Kremlju ili da je učinio bilo što čime bi zaslužio protjerivanje iz zemlje.

On je i prijašnjih godina imao ozbiljnih problema s ulaskom Veliku Britaniju, jer  mu britanske vlasti nisu htjele produljiti njegovu vizu.

Britanski mediji prenose da je Velika Britanija ponovo Abramoviču zabranila ulazak u zemlju, jer je navodno blizak suradnik s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vlasnik nogometnog kluba Chelsea već dugo nije viđen u svom londonskom domu, a izvori iz Britanije tvrde da se više nikada neće ni vratiti u kuću blizu Kensington palače koju je platio vrtoglavih 125 milijuna funti. Milijarder već mjesecima nije viđen u sjedištu kluba na Stamford Bridgeu koje se nalazi na jugozapadu Londona. 

Roman Abramovič je jedan od 35 ruskih oligarha koje je lider Putinove opozicije Aleksej Navalni označio kao ključne suradnike Putinovog režima u Rusiji.

Nakon današnje ruske agresije na Ukrajinu, Putinovi bliski oligarsi su se našli na udaru, pa je tako među prvima „nadrapao“ Roman Abramovič.

Putinova agresija mogla bi skupo koštati ruske bogataše diljem svijeta.

Bogatstvo vlasnika Chelsea procijenjeno je na 8,4 milijarde funti. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp