Gradska skupština Grada Zagreba – Tomaševićeva odluka o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj ostaje na snazi, a HURO će nastaviti tražiti njezino poništenje

Gradska skupština Grada Zagreba – Tomaševićeva odluka o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj ostaje na snazi, a HURO će nastaviti tražiti njezino poništenje

S 10 glasova za i 28 protiv u četvrtak je odbačen prijedlog oporbe u zagrebačkoj gradskoj skupštini da se poništi odluka gradske vlasti, točnije, Tomaševićeva odluka kojom se ukida mjera roditelj-odgojitelj. Glasovanje je provedeno nakon dugotrajne rasprave o ovoj točki koja je završila u kasnim večernjim satima, oko 22.4h. U skupštini su cijelo vrijeme bili prisutni i predstavnici roditelja-odgojitelja.

Kako sada stvari stoje, odluka zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se ukine poticajna demografska mjera roditelj-odgojitelj ostaje na snazi, a predstavnici udruge HURO nastavit će, kako kažu, borbu za ostvarivanje svojih prava. Uvijek je teško kada netko nešto dobije, pa onda to isto izgubi. Ne valja se nikada previše uljuljkivati u neku proračunsku mjeru, jer svaka promjena vlasti donosi moguća iznenađenja svima onima koji nešto dobivaju od vlasti.

Hoće li predstavnici udruge HURO uspjeti u ostvarivanju svojih prava, odlučit će na kraju Ustavni sud. Hoće li se u budućnosti u Zagrebu i dalje moći biti roditelj-odgojitelj po zanimanju (s mjesečnom plaćom i stažom) ili isključivo po iskonskoj ljudskoj želji i odluci, pokazat će vrijeme. No, ako tome i ne bude tako, tu je uvijek tržište rada na kojem bi roditelji-odgojitelji koji su se financijski oslonili na ovu mjeru trebali imati prednost pri zapošljavanju.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp