Mediji objavljuju šokantne vijesti – Predsjednik Putin spreman žrtvovati čak 50 tisuća vojnika u agresiji na Ukrajinu


Obavještajna služba Ruske Federacije navodno je dala informacije da računaju na oko 50 tisuća poginulih u agresiji na Ukrajinu. Već do sada Rusija ima oko 3 tisuće poginulih.

Iz Ministarstva zdravstva u javnost je pušten dokument koji otkriva da se Moskva priprema za zdravstvenu krizu, a potpisao ga je zamjenik ministra zdravstva Plutnetsky.

Medicinskim tvrtkama se nalaže da se “odmah uključe u aktivnosti usmjerene na spašavanje života i očuvanje zdravlja ljudi u Rusiji”.

Ruskim medicinskim tvrtkama je zapovijeđeno da Ministarstvu zdravstva pošalju popis s detaljima medicinskih specijalista i radnika kako bi civilno osoblje moglo biti raspoređeno. Ministarstvo zdravstva posebno traži liječnike specijalizirane za srčanu i maksilofacijalnu kirurgiju također se navodi potreba za medicinskim sestrama, pedijatrima, anesteziolozima i radiolozima

Raspoređenim radnicima bit će ponuđeni putni troškovi i troškovi smještaja te će ih platiti Federalni centar za medicinske katastrofe.Prema vojnim analitičarima, pismo pokazuje da Rusi “nisu očekivali da će imati takvu razinu otpora i gubitaka”.Ministarstvo obrane Ukrajine dosad je procijenilo gubitke Rusije na oko 2800 vojnika, 80 tenkova, 516 oklopnih vozila te 10 zrakoplova i sedam helikoptera.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp