Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška na podmukao način oduzeo baki Ramizi njezinu unuku Teu


Vjerojatno je cijela Hrvatska upoznata sa slučajem malene djevojčice Nikoll Dedić. Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški odgovoran je za smrt malene dvoipolgodišnje djevojčice Nikoll. Podsjećamo, djevojčica  je preminula od posljedica ozljeda koje joj je nanijela majka na Uskrs 2021. godine.

“Socijalni radnici i psiholozi Centra postupali su nezakonito, nepravovremeno i nestručno, donosili su površne odluke ne mareći o emocijama i interesima dvoipolgodišnje djevojčice. A niti majci nisu pružili adekvatnu pomoć kao dugogodišnjoj žrtvi obiteljskog nasilja, niti su poduzimali sve što je trebalo protiv oca zlostavljača. Umjesto da je Centar pokrenuo postupak da se roditeljima oduzmu sva djeca, koja nisu dobivala ni ljubav, ni pažnju niti zdravstvenu zaštitu, malu Nikoll na zahtjev roditelja vratili su u primarnu obitelj. I to unatoč tome što roditelji u dvije godine, koliko je živjela kod udomitelja, jedva da su iskazivali ikakav interes za nju, unatoč dugoj povijesti nasilja u obitelji i unatoč tome što je ocu D.D. oduzeto pravo na roditeljsku skrb za prvo dijete”, zaključak je to kontrolnog upravnog nadzora nad radom Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

No, Centar za socijalnu skrb umjesto da uvidi svoje greške oni nastavljaju dalje sa svojim nebulozama. Nakon što nas je kontrolni nalaz Ministarstva socijalne politike koji je CZSS Nova Gradiška proglasio krivim za patnje i smrt naše predivne i neprežaljene Nikoll, ispunio nadom da se pravda počela ostvarivati, šokirala nas je jučerašnja otmica Tee Dedić, unuke Ramize Isić Dedić koju je isti CZSS N.G. pod lažnom izlikom da 9,5 godišnja Tea dođe kod psihologa na razgovor, bez razloga, bez potpisa odobrenja bake i uz plač i vrisak Tee i bake Ramize, odvedena kod novih udomitelja!!??

Tea je s bakom živjela od 7. mjeseca svog života. Redovno ide u školu, ni jedan dan života nije provela bez bake i ne mogu jedna bez druge. Još jedno dijete je CZSS istraumatizirao i oteo, a Nikoll koju su trebali spašavati, nisu pošteno ni pogledali. Uvijek postupaju pogrešno, a tajming, po mom mišljenju nije slučajan, već je prijeteći, jer uskoro počinje suđenje ubojicama. Tea je 9 godina s bakom živjela u prizemlju bakine kuće, imala je svoju sobu, kupaonicu i uvjete za život i odrastanje. Socijalni radnici godinama su hodali po toj kući, imali cijelu obitelj pod nadzorom i nikada im nije smetala činjenica da baka odgaja Teu koju su napustili majka nekoliko mjeseci po rođenju i otac Danijel koji je izgubio roditeljski status. Baka je trebala dobiti skrbništvo kako su joj u CZSS lažno obećavali, a ne izgubiti unuku za koju nije dala potpis da je bez razloga uzmu.

Ne dozvolimo da samo tako razdvajaju one koje se vole i kojima je dobro. Šaljite informaciju dalje, da dođe do medija, trebamo pomoć i reakciju. Još jedna katastrofa iz CZSS N.G., no Tea može sama s 9,5 godina reći gdje i s kim želi živjeti. Zašto je nitko to ne pita? O ovom zaprepašćujućem, traumatičnom i potpuno nepotrebnom postupku, očitovala se i jedna osoba koja ih sve poznaje, pa pročitajte što piše:

“Televizija, Ukrajina, rat, strahote patnje, a onda naša stvarnost, patnja. Izađoh jutros pred svoju kuću, prema meni ulicom ide polako, pognute glave žena. Pričekala sam ju da joj kažem – dobro jutro, a ona vrisnu u plač i reče: uzeli mi moju Teu, uhvatila sam ženu za ruku, mislila sam da će se srušiti. Njenu unuku Teu su odveli u udomiteljsku obitelj. Pitam se zašto su je odveli, ako je baka njen skrbnik? Djevojčica je kod bake imala ljubav, bila je kod nje od svog šestog mjeseca starosti, djevojčica ide u školu, uredna je, lijepo obučena, ide u produženi boravak, kad god bi prošla uvijek bi lijepo pozdravila, a sada je tužna. Netko joj je otkinuo iz srca nanu koja joj je bila sve, priuštila joj je dobrotu svog srca, mir, ljubav, jer to je bogatstvo. Zašto to dijete sada ispašta grijehe svog oca i žene koji navodno čekaju presudu za ubojstvo kćerkice prošle godine. Ovoj baki će puknuti srce ako joj ne vrate njenu unuku jer one su imale jedna drugu. A sada još samo jedna crtica da vidimo da su djeca iskrena, neki dan sam išla u vrtić po unučicu, prišao mi je dječak i pitao Kako je moja nana? Radi se o istoj baki, rekla sam mu da ga nana puno voli, a on reče – i ja nju volim. Što vam to govori? Sve naj o toj ženi. Udomitelji su sigurno ok, ali djevojčica je tužna. Ma tko danas još misli na djecu? Ništa nije vrijedno suze jednog djeteta. Pitamo se kome je ovo trebalo, tko je ovo odlučio, dijelite dalje, možda možemo spojiti baku i njenu unuku, jer one imaju jedna drugu!”

 Samo još nešto – neće ovo ovako završiti, to obećajem! Centri za socijalnu skrb već podulje vrijeme ne štite ni djecu, ni obitelj! Centrima za socijalnu skrb treba ukinuti decentralizaciju i samostalnost! 

Za kraj pročitajte i što na sve kaže Teina baka, gospođa Ramiza Dedić:

Evo prošla je i druga teška i bolna godina. Ne, nemojte misliti da sam poludjela. Za mene su ova dva dana, a evo nastupio je i treći bez moje Tee, kao godine. Vi koji ste mi iščupali srce, da li mirno spavate? Evo, ja ne spavam već je nastupilo i 11 mjeseci, a dobro znate i zašto. Od vas sam samo tražila da spasite Nikoll od njene majke koja ju je zlostavljala i niste pomogli. Iščupali ste mi srce  ne obazirući se na plač moje Tee i mene. E, sad tražim pomoć od nepoznatih ljudi da se bore skupa sa mnom da vrate srce gdje mu je mjesto. Bravo za Centar Novu Gradišku, svaka čast, mislite da ćete oprati grižnju savjesti što ste mi Vi, gospođo Vesna rekli da ste pijuni u šahu, da Ministarstvo upravlja s Vama. Sada ćete tek postati pijun cijele hrvatske javnosti zbog moje unuke. Moja unuka je mogla s 8 godina svjedočiti na sudu, a onda sam hrvatskom pravosuđu vjerovala, a da sad vidim hoće li vratiti i vjerovati curici od 9,5 godina. Tko štiti prava djece i njihove želje, sad ćemo vidjeti. Hvala gospođi Stelli i svim ljudima koji su se digli u pomoć da mi vrate moje srce. Nitko, baš nitko nije mi pomogao u ovih 9,5 godina da svoju unuku prehranim, već njezin pokojni dido i ja. I zato ako treba spavat ću pred Ministarstvom dok mi se unuka ne vrati u zagrljaj. Vratite mi moju unuku, prokleti bili svi skupa. Nikoll nisam mogla spasiti, ali moju Teu hoću.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp