Hrvatski dobrovoljci na ratištu u Ukrajini – Vođa Bad Blue Boysa već tamo: Priključuju mu se ekipe iz Splita, Zadra i Osijeka


Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij uputio je putem društvenih mreža poziv ljudima širom svijeta da dođu i bore se rame uz rame sa Ukrajincima protiv ruske invazije. Formirana je posebna jedinica boraca za sve strance koji su se uključili u rat. U Ukrajinu stižu i hrvatski dobrovoljci iz raznih gradova, javljaju tamošnji mediji.

RTL-u se javio jedan od hrvatskih dobrovoljaca iz prve grupe koja je već otišla na ratište.

„Drugi hrvatski vojnici su već u Ukrajini, to je važna napomena. Juče je prvi transport vojnika otišao za Ukrajinu, danas dolaze još dvije ekipe – jedna iz Splita, druga iz Zadra, treća čak iz Osijeka“, poručio je.

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u vodu Azov, organizira prikupljanje pomoći u Zvonimirovoj ulici 23 u Zagrebu. U izjavi za Večernji list je pozvao sve koji žele ratovati u Ukrajini da se jave ambasadi Ukrajine.

„Pozivam gospodu veterane i vojnike s vojnim iskustvom u zbor! Svi koji su dosad kontaktirali ambasadu biti će kontaktirani tokom dana i dobit će sve potrebne informacije.

Ja osobno Idem na čelu grupe koja je spremna ići u rat, a sve ostale molim da kupuju i doniraju svu moguću opremu koju mogu dati, od uniformi, pancerica, šljemova pa do prve pomoći“,
poručio je Šeler.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp