Steven Seagal – Na obje zaraćene strane u Ukrajini gledam kao na jednu obitelj


Poznata akcijska zvijezda i Putinov prijatelj s ruskom putovnicom, Steven Seagal oglasio se o ratu u Ukrajini koja mu je 2017. godine, nakon što mu je Putin dao rusko državljanstvo, zabranila ulazak u zemlju na pet godina, proglasivši ga ‘prijetnjom’. Steven Seagal odlučio je dati svoju izjavu o ratu u Ukrajini te rekao da na obje strane gleda ‘kao jednu obitelj’.

“Mnogi od nas imaju prijatelje i obitelj i u Rusiji i u Ukrajini. Na obje strane gledam kao na jednu obitelj i zbilja vjerujem da je to pitanje vanjskog subjekta koji troši veliku količinu novca na propagandu i provociranje ovih dviju zemalja da budu u međusobnom sukobu. Molim se da obje zemlje dođu do pozitivnog i mirnog rješenja s kojim možemo živjeti i napredovati zajedno, u miru”, izjavio je Seagal za Fox News Digital.

Seagala je inače rusko ministarstvo vanjskih poslova 2018. imenovalo ‘posebnim izaslanikom za humanitarne veze sa SAD-om’. Taj je položaj trebao olakšati odnose između Rusije i SAD-a na humanitarnom području te omogućiti ovim dvjema zemljama suradnju u kulturi, umjetnosti, javnosti i razmjeni među mladima.

Podsjetimo, Steven Seagal prošle je godine službeno primljen i u političku stranku ‘Pro-Putin Pravedna Rusija – Domoljubi za Istinu’, a 2014. godine branio je rusko vodstvo tijekom aneksije Krima. Glumac je tada ruskog predsjednika Putina nazvao ‘jednim od najvećih živućih svjetskih vođa’.

Izvor: New York Post

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp