Što je to služenje?


Služenje je termin koji često koristim u svojim tekstovima i izlaganjima, a koje mi se manifestiralo duboko iz duha, kao i polje bezuvjetne ljubavi, istinska zahvalnost, probuđena ženska energija, poniznost i drugo te ga, kao i sve ovo navedeno, nije jednostavno objasniti riječima jer se ono ne može u potpunosti spoznati umom.
 
Ta riječ, osim u duhovnom i meni vrlo svetom kontekstu, postoji i u svakodnevnom vokabularu, gdje znači nešto sasvim drugo od onoga na što mislim kad govorim o služenju iz duha. Služiti u smislu sluge, na način da smo nekome vječno na usluzi, ispunjavajući na taj način njegove prohtjeve, nije služenje na koje mislim. Baš naprotiv, takav oblik služenja uopće ne podržavam jer ono često dovodi nekoga u potlačeni položaj.
 
Služenje na koje mislim odnosi se na doprinošenje Životu iz polja najčišće Ljubavi. To se služenje odvija na razinama svijesti gdje nema otpora i gdje se Životu obraćamo iz duha. Povezano je i sa svjesnim, budnim, svrhovitim življenjem i prijevod je Ljubavi u ovozemaljske oblike. Za mene se takvo služenje manifestira u trenutku dok stvaram bilo što iz duha ili otvorenog srca.
 
Snažno ga osjećam kad pišem, posebice kad napišem roman i darujem ga svijetu, kad s ljubavlju spremam obroke svojim najmilijima, kad vodim meditaciju i zaronim s grupom u neke druge sfere, kad s najvećom pažnjom slušam drugog čovjeka, kad vodim ljubav na uzvišeni način koji nema veze s postizanjem ljudskog zadovoljstva, već zalaskom u polje najčišće milosti i božanske svijesti, a što um ne može pojmiti dok to duh ne iskusi. Služenje se izražava kroz mene i kad odem na neko lijepo mjesto i ondje se toliko duboko povežem sa sobom da potom Životu dajem ono najbolje od sebe – kroz inspiraciju i kreaciju.
 
Služenje je i donošenje djece na svijet bez kalkulacije, doslovno se vodeći za time da u tom trenutku jedino što činiš jest to da Ljubavi daješ oblik. Zato za mene nije mogao postojati točan broj djece koliko bih ih imala niti bilo koji drugi program po tom pitanju. Prepustili smo intuiciji da nas vodi i svaki put kad bismo intuitivno osjetili da je trenutak da se Ljubav prikaže kroz taj oblik, dopustili bismo joj to.
 
Služenje se danas odvijalo u mom domu kad sam, pjevajući, pripremala domaći ručak od svježih namirnica, kupljenih jutros s najvećom Ljubavlju i u dubokoj zahvalnosti na tržnici, kao i kad sam najdražima posluživala još toplu, mirisnu pitu od jabuka.
 
Služim i sada, dok u milosti pišem ovaj tekst, a na mom stolu iz Ljubavi služe predivni suncokreti. Služenje je sveti oblik življenja iz kojeg progovara najčišća Ljubav i slobodna volja. Pojavljuje se onda kad se povežemo s dušom, kad počnemo živjeti stvarnog sebe. Hvala, veliki Živote što Ti služim. Što mi služiš.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp