Ana Kuhanec Brašnović – Sve je refleksija

Ana Kuhanec Brašnović – Sve je refleksija

Prepoznajmo sebe u drugima. Prepoznajmo i svjetlu i mračnu stranu jer obje su dio nas. Mračnu prepoznajmo da bismo je prihvatili i svjetlošću obasjali, kako nam više nesvjesno ne bi manifestirala u sadašnjosti neugodna iskustva iz prošlosti, jer to je ta alkemija koju si želimo živjeti.

Sve ono čega se bojimo, čega se sramimo, što osuđujemo ili od čega za života bježimo, svakodnevno prepoznajemo u drugima, no samo zato što to i sami nosimo u sebi. Prepoznajte i ljubav jer ona se sakrila baš ispod mraka ili iza straha. Recimo stoga hvala svakoj takvoj spoznaji i otkriću, jer ono je put prihvaćanja i oslobođenja. No, čeka nas putem oslobođenja i emocionalni proces, jer se tajna skriva u emocijama, iza kojih postojimo mi sami.

Prepoznajmo sebe u drugima i druge u sebi. Jer sve je refleksija, vjerovali mi u nju ili ne. Svaki odnos u kojem smo ikada bili bio je odraz nečega što smo nosili u sebi. Tek kada to sebi i priznamo – da smo i sami nosili u sebi sve što nas je ikada okidalo u drugima, jer to je iskustvo iz našeg djetinjstva, tek tada promjenom perspektive i dubokim healingom tog mračnog prostora ili te “rupe” koja je u nama vapila da je zacijelimo, tek tada možemo dalje.

Dalje možemo tek onda kad spoznamo i napustimo uvjerenja koja smo kreirali u djetinjstvu i koja su uzrokovala emotivnu bol jer su u našem tijelu ostale potisnute emocije straha, srama i one primarne tuge, a da tih uvjerenja nismo bili niti svjesni.

Tek kada sve to osvijestimo, možemo dalje s onom duhovnom spoznajom da smo se rodili cijeli i da se iza našeg identiteta krije naš stvarni, ‘True Self’ ili Esencija kojoj se healingom ponovo vraćamo i koja nas dalje slobodno vodi kroz život. Često se susrećemo s bijegom u duhovnost, “odrezujući se od emocija” jer tako je lakše i možda je to doista nečiji put, no bez da smo ponovo prošli kroz to stvarno iskustvo, teško da ćemo živjeti apsolutnu slobodu duha i tijela prepuštanjem životu u koji nas zove naš ‘True Self‘.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp