Ivan Vilibor Sinčić – Za krvoproliće u Ukrajini jednaku krivicu snose Rusija i Zapad, i Putin se na kraju poput američkih predsjednika pokazao agresorom


Ivan Vilibor Sinčić ispred Europskog parlamenta obratio se javnosti na temu rata u Ukrajini i za cjelokupnu situaciju jednako je okrivio kako Rusiju tako i zapad, rekavši da se Vladimir Putin na kraju, poput trojice posljednjih američkih predsjednika, pokazao agresorom.

Njegovo izlaganje prenosimo u cijelosti:

„Za krvoproliće u Ukrajini, krivica između Rusije i Zapada je gotovo pa podijeljena. I Putin se nažalost, pokazao agresorom. Jednako kao i tri bivša američka predsjednika koji su uvođenjem „demokracije“ u više zemalja zajedno, odgovorni za smrt više stotina tisuća ljudi“.

Ili ti ljudi i ta djeca manje vrijede? Kao i sadašnji američki predsjednik koji je mjesecima, zajedno sa zapadnim medijima i europskim političarima, huškao na rat. Licemjerje zapadnih medija i velike većine zastupnika u Europskim parlamentu nema granica.

Podržavaju okupaciju i ubijanje od strane imperijalističke organizacije zvane NATO. Tko je vršio invaziju na Siriju, Irak, Libiju, Afganistan?  Tko je tamo postavljao svoje naoružanje, zveckao raketama, rušio, pljačkao i ubijao?

Osim što su razarali Bliski istok, širili su svoju „demokraciju“ i u Europi.
Uveli su brojne zemlje istočne Europe u NATO i tamo postavili naoružanje i svoje baze.

Bugarska, Estonija, Latvija, Poljska, Slovačka, Litva, Hrvatska, Slovenija, Rumunjska. Svijet je šutio, mediji su šutjeli, svi su šutjeli. Nikoga nije smetalo što Amerika razmješta toliko oružja po Europi i okružuje Rusiju.

Malo tko je reagirao. Naposljetku, Amerika je i samu Ukrajinu htjela uvesti u NATO te postaviti naoružanje na rusku granicu. Rusija je reagirala ratom. Neopravdano, suludo, jednako idiotski kao što to radi Amerika.

U isto vrijeme dok Rusija napada Ukrajinu, zapadne zemlje potpiruju rat u Jemenu i šalju oružje vrijedno milijarde dolara. Danas. Sada. Mediji o tome šute. Psihopati, ubojice i okupatori vladaju našim svijetom.

Krivi su svi i nema opravdanja za ratove koje izaziva Zapad niti za ratove koje je izazvala Rusija. Nema opravdanja za ratove koje vode, koje prešutno podržavaju mediji i zastupnici, političari i moćnici dok pune džepove na ljudskim žrtvama.

Ljudima je dosta prijetnji i zveckanja oružjem. Želimo živjeti u miru i bez straha“!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp