Putin poručio zapadu – NATO može napasti Rusiju, no ne zaboravite da je Rusija vodeća nuklearna sila u svijetu


Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je zapadnim medijima da prenesu svojim vođama kako su kapaciteti Rusije i NATO-a neusporedivi, no da nikako ne smiju zaboraviti činjenicu kako je Rusija vodeća nuklearna sila u svijetu i da bi posljedice potencijalnog napada na nju pretrpila cijela planeta.

Njegovo izlaganje prenosimo u cijelosti:

Volio bih da me konačno čujete i isporučite to svojoj publici u pisanim medijima, TV-u i internetu. Da li razumijete ili ne razumijete, da ako se Ukrajina pridruži NATO-u i pokuša vojnim sredstvima vratiti Krim, europske zemlje će automatski biti uvučene u ratni konflikt s Rusijom.

Naravno potencijali NATO-a i Rusije su neusporedivi. Razumijem to. Ali također razumijemo da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih država i prema nekim modernim komponentama čak nadmašuje mnoge.

Neće biti pobjednika i biti ćete uvučeni u konflikt protiv svoje volje. Čak nećete imati vremena da trepnete kada izvršite članak 5 ( kolektivna odbrana NATO članica). Gospodin predsjednik Macron, naravno to ne želi, niti ja to ne želim. Zbog toga je on ovdje i mući me već 6 sati. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp