Spoznati duhovnost

Spoznati duhovnost

Uistinu spoznavati duhovnost znači imati potpuno povjerenje u nešto neobjašnjivo intelektu, a istodobno biti s tim istim intelektom u stanju apsolutnog mira oko toga što spoznajemo.
 
Istinsko spoznavanje duhovnosti neće nastupiti dok god se naša Istina temelji na informacijama izvana – onima što dolaze iz pera drugih ljudi, drugih učenja ili religijskih pravaca, a bez da se provede kroz polje vlastitog iskustva.
 
Bez osobnog iskustva, u ovom slučaju bez doživljaja duhovnosti u polju svoje energije, svog bića, svojih spoznaja i svojeg cjelokupnog provođenja informacija kroz najdublje dijelove sebe, koliko se god to činilo apstraktnim, duhovnost će ostati nešto što se temelji samo na izvanjskoj informaciji koju doživljavamo intelektom.
 
Duhovna pojavnost, a u koju spada i bezuvjetna ljubav, otvoreno srce, zahvalnost iz duha, povjerenje, spoznaja vječnosti, spoznaja jednosti i drugo ne može se spoznati intelektom.
 
Božansko prije svega možemo pronaći samo na jednom jedinom mjestu – u sebi. Tek potom ga možemo vidjeti i izvan sebe, kao refleksiju unutarnje spoznaje. Hvala ti, Živote!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp