Dvostruki UFC prvak Cain Velasquez pucao je na pedofila koji je napastvovao maloljetnog člana njegove obitelji

Dvostruki UFC prvak Cain Velasquez pucao je na pedofila koji je napastvovao maloljetnog člana njegove obitelji

Dvostruki UFC prvak Cain Velasquez, optužen je da je pucao na osobu koja je napastvovala jednog maloljetnog člana njegove obitelji. Velasquez je od kolega i kolegica dobio punu podršku na društvenim mrežama.

Američki mediji su prenijeli da je Velasquez pucao iz vatrenog oružja na automobil u kojem se navodni pedofil nalazio sa još dvije osobe.

Navodi se da je dvostruki UFC prvak napad izvršio zato što je izvjesni 43-godišnji Hary Judin Gularte pušten iz pritvora nakon što je optužen da je čak i do 100 puta seksualno zlostavljao dijete mlađe od 14 godina

Krvavi čin se dogodio u San Joseu u ponedjeljak. Velasquez je ranio Gularteovog očuha, koji se nalazi van životne opasnosti, dok treća, trenutno neimenovana osoba iz automobila nije povrijeđena.

„Tužna je činjenica što je gospodin Velasquez odlučio uzeti zakon u svoje ruke i na taj način ugroziti javnu sigurnost i sve u vozilu. Ovaj čin nasilja je samo izazvao još veće patnje njegovoj obitelji“, izjavio je okružni tužitelj Santa Clare Jeff Rousen.
Kako je navedeno, Velasquez je svojim vozilom pratio Gularteov auto pri velikoj brzini, a onda nekoliko puta nasumice pucao.

Pucnjava se dogodila tri dana nakon što je policija oslobodila Gulartea usprkos primjedbi koju je uložio Okružni tužitelj Santa Clare.

Četrdeset-trogodišnji Gularte je optužen po jednoj točki izvršenja „razvratnog čina s djetetom mlađim od 14 godina“, koje je, prema izvještajima američkih medija, bilo u krvnom srodstvu s MMA borcem.

Policija je pokrenula istragu protiv Velasqueza i zbog svega za šta je optužen može da otići u zatvor na 20 godina.

Bez obzira na to, Velasqueuz je dobio praktično jednoglasnu podršku od kolega na društvenim mrežama, uz slogan „Oslobodite Caina Velasqueza“ koja se munjevito raširila svijetom, ali i poruku da je on svojim potezom potvrdio da je veliki čovjek i najbolji otac.

Bivši UFC prvak Welter kategoriji Ben Askren objavio je na društvenim mrežama status u kojemu otvoreno kritizira američki pravni sustav: „Ne želim živjeti državi u kojoj nije dozvoljeno upucati nekoga tko seksualno uznemirava dijete“ – napisao je Askren.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp