Policija u Washingtonu zbog Konvoja kamiondžija proglasila izvanredno stanje

Policija u Washingtonu zbog Konvoja kamiondžija proglasila izvanredno stanje

Policijski odbor glavnoga grada Sjedinjenih Država u nedjelju je proglasio izvanredno stanje jer su vozači kamiona koji protestiraju protiv obveznog cijepljenja i ostalih Covid mjera, potpuno okupirali američku prijestolnicu.

Prosvjedi, koji su počeli u nedjelju i potpuno blokirali promet izvan glavnog grada, nazvani su „Narodni konvoj“ i mogli bi potrajati još najmanje nekoliko dana.

Proglašenje izvanrednog stanja osim što policiji omogućava plaćanje troškova hotela i hrane, također im omogućava da zatraže pomoć́ od Nacionalne garde, navodi Bloomberg.

CNN je izvještio da je deklaraciju objavio narednik iz Doma oružanih snaga, William Walker.

„Policijski odbor Washingtona izdao je hitnu deklaraciju kako bi osigurao da američka policija bude u stanju reagirati i djelovati po potrebi“, napisao je Walker u pismu, savjetujući članove Kongresa i njihovo osoblje da krenu alternativnim putem, javnim prijevozom do posla ili da razmisle o radu na daljinu, prenio je CNN.

Nedjeljni prosvjedi uključivali su kamiondžije koji su se vozili oko Beltway-a više od četiri sata, a očekuje se da će se aktivnost nastaviti i u idućim danima, piše Washington post.

Čelnici washingtonske policije izrazili su zabrinutost zbog toga što bi kamiondžije i druga vozila potencijalno mogli izazvati zatvaranje raznih putova i autoputova i stvoriti situaciju sličnu konvoju slobode koji je zatvorio dijelove kanadske prijestolnice Ottave zbog sličnih stvari.,

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp