Zelenskij postaje svjestan da mu je SAD potpuno okrenuo leđa i priprema mogućnost priznanja Donbasa i Krima

Zelenskij postaje svjestan da mu je SAD potpuno okrenuo leđa i priprema mogućnost priznanja Donbasa i Krima

Svjestan da su ga Sjedinjene Države izdale i ostavile na cjedilu, a s druge strane ruska vojska je jednostavno prejaka i Ukrajina joj se sama nikako ne može oduprijeti. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij shvaća da je vrag odnio šalu i priprema se za moguće priznanje Donbasa i Krima.

„Mislim da možemo razgovarati o pitanjima koja se tiču privremeno okupiranih teritorija i nepriznatih republika, koje nitko nije priznao osim Rusije. Možemo pronaći kompromis o daljnjoj sudbini ovih teritorija – rekao je ukrajinski lider u intervjuu za američku televiziju „ABC World News.

„Možemo razgovarati o tome i zajedno pronaći kompromis u pogledu toga, ono što mi je važno jest da znam kako će živjeti ljudi na tim teritorijima, tko želi biti dio Ukrajine i tko u Ukrajini želi te ljude prihvatiti“, odgovorio je Zelenskij na pitanje voditelja o mogućnosti priznanja Krima, Donjecke i Luganske Narodne Republike.

„Pitanje je kompliciranije od samog njihovog priznanja. Ovo je još jedan ultimatum, a mi nismo spremni za ultimatume“ – napomenuo je Zelenskij.

Kako kaže, „ono što se pod hitno mora učiniti jest da ruski predsjednik Vladimir Putin počne razgovarati, da stupi u dijalog, umjesto da „živi u informacijskom balonu bez kisika, jer, tamo se nalazi“.

„Putin konstantno prima te informacije, a vi ne znate koliko su realne te informacije koje dobiva“ – dodao je.

Ranije je zamjenik predsjednika Rusije i šef delegacije na pregovorima s Ukrajinom, Vladimir Medinski u intervjuu za RT izjavio da se nada kako će tijekom pregovora uspjeti pronaći rješenje na temu priznanja Krima i Donbasa.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp