Melinda Gates progovorila o utjecaju Billovog odnosa sa seksualnim prijestupnikom Epsteinom na njihov razvod


U svom prvom opsežnom intervjuu nakon razvoda od Billa Gatesa, Melinda Gates progovorila je o svom bivšem suprugu Billu, njegovim aferama, svojoj osobnoj borbi zbog emocionalnog kraha i Billovim sastancima s Epsteinom te koju je ulogu Epstein igrao u njihovu razvodu. Sve to podijelila je s javnošću u intervjuu s Gayle King za CBS Mornings.

“Nije to bila samo jedna stvar, bilo je mnogo stvari koje mi se nisu svidjele. Nije mi se svidjelo što je imao česte sastanke s Jeffreyjem Epsteinom. Bio je zao, prava personifikacija zla, imala sam noćne more o tome nakon svega.“, rekla je Melinda.

Činilo se kako ovaj moćni bračni par ništa nikada neće razdvojiti, no prošle godine oni su ipak odlučili prekinuti svoj 27-godišnji brak, a koji su sve bili razlozi donošenju te njihove važne odluke, novinari pokušavaju saznati od oboje. Ipak, obojee su još uvijek dovoljno suzdržani, pa informacije o svom razvodu novinarima daju na kapaljku, no, dajući naslutiti što bi mogao biti ključni razlog toj njihovoj odluci. 

Često se spominje Billov odnos sa seksualnim prijestupnikom Epsteinom, što je Melindu posebno iritiralo te je tijekom intervjua s Gayle rekla:  „Na sva preostala pitanja o tome u kakvom su odnosu bili Gates i Epstein, mora odgovoriti Bill.“, rekla je Melinda.

„Razvod je bolan proces, čak i onda kada obje strane to žele, to je još uvijek vrlo bolna osobna odluka.“, govori Gayle, pitajući se kako je bilo Melindi tijekom razvoda, kao ženi za koju je cijeli svijet mislio kako ima sve i kako može samo biti sretna. Gayle ju je otvoreno pitala kako se osjećala tijekom cijelog tog procesa, a Melinda joj je priznala da joj je bilo jako teško. Bilo je trenutaka kada je ležala na podu i plakala i nije uopće znala kako ustati s poda i nastaviti svoj život, jer nije mogla vjerovati da joj se to događa. No, ipak je ušla u to i prešla je, kako kaže, na tu drugu stranu te se danas raduje danima koji su pred njom.

„Nije to bio jedan trenutak ili jedna specifična stvar koja se dogodila, samo je došao trenutak u kojem je bilo dovoljno toga što me natjeralo da shvatim kako jednostavno taj odnos više nije zdrav i nisam više mogla vjerovati u ono što imamo.“, priča Melinda, referirajući se na afere koje je Bill imao, a za koje je mislila da su razriješene i da neće utjecati na njihov razvod. No, kako je i sama rekla, nije to bila samo jedna stvar koja je utjecala na njihovu odluku da okončaju svoj brak, već cijeli niz stvari što je na kraju kulminiralo njihovim razvodom.

Među tim faktorima koji su doprinijeli njihovu razvodu zasigurno je bila Billova povezanost s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom. Osramoćeni financijer umro je u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje za optužbe za seksualnu trgovinu. Bill je bio prijatelj s njim, ili je imao neki posao ili neku vrstu kontakta s Jeffreyem Epsteinom, što Melindi Gates ni u kojem slučaju nije bilo drago, naprotiv, strašno ju je smetao taj odnos.

„Nije to bila samo jedna stvar, bilo je puno stvari koje mi se nisu sviđale u vezi Billovih sastanaka s Epsteinom.“ , rekla je Melinda.

Gayle: „Jesi li mu dala to do znanja da ti se to ne sviđa?“

Melinda je priznala da se upoznala s Epsteinom i nije se niti najmanje sudržavala u iskrenom iskazivanju svojih prvih dojmova kada je upoznala Epsteina: „Htjela sam vidjeti tko je taj čovjek i odmah sam požalila, čim sam ušla kroz vrata u prostoriju u kojoj je bio. Bio je odvratan, bio je živa personifikacija zla. Imala sam noćne more nakon tog susreta. Bože moj, osjećam se užasno zbog tih mladih žena, bio je užasan.“, govori Melinda.

U izjavi za CBS-ove vijesti za koje je dao izjavu na račun njegovih sastanaka s Epsteinom, Bill Gates je rekao kako je to bila greška zbog koje danas duboko žali: „Bila je to greška zbog koje duboko žalim, bila je to velika greška u mojoj prosudbi.“

„Na sva preostala pitanja u vezi Billova odnosa s Epsteinom mora odgovoriti Bill, ali, ja sam mu jasno dala do znanja kako sam se osjećala u vezi njega.“, priča Melinda.

Njihov je razvod okončan u kolovozu prošle godine, a Melinda je povjerila Gayle da na dan kada se udala za Billa nikada ne bi bila rekla da će se jednoga dana rastati. „Imala sam osjećaj da bih morala krenuti nekim drugim putem, ali nikada nisam mislila da ću se razvesti. Nikada ne možeš predvidjeti takvo što.“

Par ima troje djece zajedno i oboje ostaju povezani preko Zaklade „Bill & Melinda Gates Foundation“.

Bill Gates danas iskazuje žaljenje zbog te njihove odluke o rastavi koju smatra jednom tužnom prekretnicom u svome životu. To je izjavio u svom prvom intervjuu s Andersonom Cooperom za CNN nakon razvoda u kolovozu. U tom je intervjuu također naglasio kako njihov razvod neće utjecati na njihovu predanost humanitarnom radu koji će se putem Zaklade nastaviti u sljedeće dvije godine tijekom kojih će se vidjeti mogu li Melinda i Bill nastaviti surađivati. „Melinda je sjajna osoba i činjenica da je partnerstvo koje smo imali došlo kraju danas je izvor moje osobne tuge. Mi i dalje komuniciramo i radimo u našoj Zakladi i taj ćemo dio partnerstva nastojati zadržati.“, izjavio je Bill.

Na pitanje Andersona Coopera o njegovu odnosu s Epsteinom, Bill je rekao kako se radilo o njegovoj krivoj procjeni, kako je s njim izašao na par večera, nadajući se da će Epstein sa svojim kontaktima pomoći u humanitarnom radu Zaklade i doprinijeti globalnom zdravlju, no kada je vidio da od toga nema ništa, prekinuo je kontakte s njim. „Bila je to velika greška. Bila je velika greška vjerovati mu. Napravio sam grešku.“, rekao je Bill.  

Na pitanje o njegovoj aferi sa zaposlenicom Microsofta koja se dogodila prije dvadesetak godina, Bill se kiselo smješkao, ali je rekao kako mu je posao najvažniji i kako treba naučiti iz svojih grešaka i kako sada treba nastaviti dalje te da će oni kao obitelj naći način za ozdravljenje i daljnji rast nakon ove situacije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp