Putin poručio Zapadu – Nastavite li dalje ekonomski pritiskati Rusiju, cijene hrane u cijelom svijetu će otići u nebo


Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je poruku Zapadu u kojemu je doslovno rekao da nastavi li se ekonomski pritisak na Rusiju, da će cijene hrane porasti do te mjere da će u svijetu doslovno zavladati glad.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je danas u obraćanju da zapad pokušava da okrivi Rusiju za svoje greške, a svijetu poručio da će cijene hrane rasti ako se nastavi ekonomski pritisak na njegovu zemlju.

Putin je optužio zapadne zemlje da obmanjuju svoje stanovnike, jer „pozivaju svoje građane da stegnu remen i obuku toplu odjeću“, dok istovremeno okrivljuju Rusiju za pogoršanje situacije.

Rusija, kako je istaknuo, ispunjava sve svoje obaveze u segmentu opskrbe energentima i ne može biti kriva za rast cijena.

„To je rezultat njihovih vlastitih pogrešnih proračuna – nemojte nas kriviti“, rekao je Putin, misleći na zapadne lidere.

Sankcije koje mnoge zemlje uvode Rusiji po njegovom mišljenju nisu legitimne, ali će cijene hrane na svjetskom tržištu rasti ukoliko se nastavi ekonomski pritisak na Rusiju, poručuje Putin.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp