Licemjerje Zapada


Zapad je u stanju sankcionirati ruske mačke, votku i Čajkovskog, sa sveučilišta izbaciti Dostojevskog, otkazati prekograničnu suradnju nacionalnih parkova, izbaciti ruske paraolimpijce s natjecanja, ukinuti prodaju sibirskih borovnica. Spreman je Rusiju izbaciti iz SWIFT-a, za koji oni imaju alternativu. Ali, kada su u pitanju ozbiljne sankcije; nafta, plin, nuklearno gorivo – tu je zapad vrlo, vrlo suzdržan i nastavlja de facto financirati Rusiju, pa ako hoćete i rat.

Dobivamo mnogo optužbi iz Ukrajine, pa i od samog predsjednika Zelenskog da ih je Zapad ostavio na cjedilu. Zelenski godinama sluša riječi potpore i ohrabrenja, obećanja o ulasku u NATO i EU. Rat u Ukrajini najveće je krvoproliće izazvano lažnim obećanjima kojima je Zapad trovao predsjednika Zelenskog.

Naivno je vjerovao da će Zapad ući u rat, iako je jasno da bi direktno miješanje NATO snaga izazvalo Treći svjetski rat. Zapad ga je namjerno ohrabrivao, znajući da će Rusija odgovoriti ratom, jer su to godinama najavljivali, a onda ukrajinski narod ostavili na milost i nemilost Putina. A sada kada se nalazi pod ruskim napadom, osim nešto oružja i opreme Zapad ne čini ništa jer neće riskirati Treći svjetski rat.

Nije li se isto dogodilo s Gruzijom – godine obećanja, ohrabrivanja i potpore, ali kada je došlo do same ruske intervencije, Gruzija je ostala sama.

Zapad šalje oružje u Ukrajinu, da se njime bore civili, koji prema nalogu predsjednika Zelenskog ne smiju napuštati državu, protiv profesionalne ruske vojske i produljuju time agoniju ukrajinskog naroda.

Potiče ih se da na tenkove idu Molotovljevim koktelima, pa stavljaju slike ukrajinske zastave dok iz ureda gledaju kako umiru djeca u ratu koji je Zapad izazvao zajedno s Rusijom, a koji je mogao zaustaviti jednim potpisom, da Ukrajinu neće vući u NATO i postavljati vojne baze na ruske granice, kao što su Švedska i Finska odbile ući u NATO.

Tu su, naravno i sankcije. Zapad je spreman izbaciti Rusiju iz SWIFT-a za koji oni imaju alternativu, sankcionirati ruske mačke, votku, otkazati prekograničnu suradnju nacionalnih parkova, sankcionirati Čajkovskog i Dostojevskog, ukinuti prodaju sibirskih borovnica, ali ozbiljne sankcije – nafta, plin, nuklearno gorivo, Zapad je tu vrlo, vrlo suzdržan i nastavlja de facto financirati Rusiju.

Ono što moram spomenuti jesu zadnje informacije koje su se pojavile i u američkim i u kineskim medijima o nekoliko desetaka biolaboratorija na području Ukrajine, koji su pod direktnom kontrolom američkog ministarstva obrane.

U interesu građana tražim da se razjasni što se tamo nalazi, ako se nalazi i što se razvijalo, jer nam ne treba novi Wuhan.

Rezultat rata u kojem će stradati tisuće ljudi, bit će bogatiji američki izvoznici, sankcijama Rusiji osiromašena Europa, jeftina radna snaga za Njemačku, ojačana Kina koja mudro šuti, uništena Ukrajina, milijuni izbjeglica, slomljeno njezino gospodarstvo.

Na kraju, pozivam vas da pratite neovisne medije, a kada je predsjednik Zelenskij u pitanju, istražite pojam Pandora Papers.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp