Strahota – Američka Agencija za zaštitu okoliša odobrila puštanje milijardu genetski modificiranih komaraca

Strahota – Američka Agencija za zaštitu okoliša odobrila puštanje milijardu genetski modificiranih komaraca

Unatoč upozorenjima mnogih znanstvenika da se tu radi o biološkom oružju i terorizmu, američka Agencija za zaštitu okoliša” odobrila je najveće puštanje genetski modificiranih komaraca na svijetu.

Usprkos brizi o znanosti i javnom zdravlju, odobreno je masovno puštanje u najnaseljenije i poljoprivredno najznačajnije države SAD-a.


Britanska biotehnološka tvrtka Oxitec dobila je eksperimentalnu uporabnu dozvolu za puštanje vrste Aedes aegypti u okruzima Fresno, Tulare, San Bernadino i Stanislaus u Kaliforniji te u okrugu Monroe na Floridi.


Nema podataka koji podržavaju Oxitecove tvrdnje da će to smanjiti učestalost bolesti. Zapravo, neovisna recenzirana studija s Yalea otkrila je da više od 2 godine kontinuiranih izdavanja u Brazilu nije uspjelo smanjiti populaciju.

Umjesto toga, razmnožavali su se s lokalnim komarcima, što je rezultiralo hibridima koji su agresivniji, teže ih je iskorijeniti i mogu povećati širenje bolesti koje prenose komarci.

https://childrenshealthdefense.org/defender/billions-gmo-mosquitoes-california-florida/?fbclid=IwAR2Ew94C32ccgcvh-71-CupbeRJ1G36nBeIp6YzbwUb78umHEkfkPndARlg 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp