Davor Gjenero – Političari koji govore da smo samo jednu državu udaljeni od rata ne shvaćaju posljedice svojih izjava

Davor Gjenero – Političari koji govore da smo samo jednu državu udaljeni od rata ne shvaćaju posljedice svojih izjava

Politički analitičar Davor Gjenero komentirao je za medije pad bespilotne letjelice koja je u četvrtak navečer pala na područje Jaruna.

“Najmanje što Hrvatskoj treba je izjava da smo ‘mi samo jednu državu udaljeni od rata’.

To je poruka o nesigurnosti u tijeku nadolazeće turističke sezone, što nam najmanje treba.

Ti ljudi koji to govore nisu sposobni shvatiti posljedice svojih izjava”, istaknuo je Gjenero kritizirajući predsjednika SDP-a Peđu Grbina i njegovu izjavu.

Gospodin Gjenero također  smatra kako je i ovaj događaj ponovno u javnost doveo sukob između racionalne politike Vlade i svađalačke pozicije Predsjednika Republike Zorana Milanovića koji ovu situaciju pokušava pretvoriti u sukob s Mađarskom. “Znamo da je on u korist Rusije želio uvesti svoje štićenike iz državne kompanije Rosneft Oil u INA-u te generirao te sukobe godinama. Prebacivati krivicu za nešto iza čega vjerojatno stoji ruska odgovornost na susjednu Mađarsku, koja je članica NATO saveza, krajnje je neodgovorno i opasno za Republiku Hrvatsku”, izjavio je za medije Davor Gjenero.

Na konstatacije nekih medija koji smatraju da je jarunski događaj neka poruka Hrvatskoj i NATO savezu o njihovoj slabosti, gospodin Gjenero smatra  to malo preuranjenim zaključkom.

“Međutim, Rusija je objavila da je u rat s Hrvatskom, jer Hrvatska je na popisu zemlja koje Putinov totalitarni režim smatra neprijateljima, je li ovo bilo manifestacija neprijateljstva prema NATO-u generalno, a Hrvatskoj pojedinačno tek ćemo vidjeti. Međutim to samo pokazuje da Hrvatska mora doseljeno provoditi politiku sankcija prema totalitarnom režimu Vladimira Putina”, zaključio je za hrvatske medije naš ugledni analitičar Davor Gjenero.

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp