Francuzi snimaju film o legendarnom Nikoli Piliću u kojemu će aktivno sudjelovati i njegov učenik Novak Đoković


U francuskoj produkciji snima se film o legendi hrvatskog tenisa Nikoli – Niki Piliću koji je zašao već u 83.godinu života. Nikola Pilić je do pojave Gorana Ivaniševića bio naš najbolji tenisač s jednim Grand Slam finalu u pojedinačnoj konkurenciji (1973.godine na Roland Garrosu s Iliom Nastaseom ) i 1962. godine igrao je finale Wimbledona u parovima s Borom Jovanovićem (izgubili su od para Hewitt/Stolle), dok je 1970.godine osvojio US Open u paru s Francuzom Pierreom Barthesom (dobili su par Emerson/Laver) .

Kao trener Davis cup reprezentacije Njemačke osvojio je tri puta Davis Cup, vodeći velikane Borisa Beckera i Michaela Sticha (1988., 1989 i 1993.godine).

Godine 2005. s našom hrvatskom Davis Cup reprezentacijom osvojio je Davis Cup s Ivanom Ljubičićem, Mariom Ančićem, Goranom Ivaniševićem i Ivom Karlovićem.

Taj uspjeh je ponovio i 2010.godine sa srpskom Davis Cup reprezentacijom na čelu s Novakom Đokovićem i Viktorom Troickim.

Tim francuskog L’Equipea došao je u Beograd kako bi intervjuirali Novaka Đokovića i Viktora Troickogpovodom spomenutog filma o bivšem izborniku njemačke, hrvatske i srpske Davis Cup reprezentacije.

U mlađim natjecateljskim danima, Novak Đoković je pohađao Pilićevu tenisku akademiju u Munchenu i Đoković je često navodio velikog Nikolu Pilića kao trenera koji je imao najveći utjecaj na njegovu karijeru.

Šjor Niki čestitamo na filmu i želimo dobro zdravlje i svako dobro.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp