Elon Musk pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina na borbu u čudnom tweet-u na ćirilici: “Ulog je Ukrajina”


Milijarder Elon Musk izazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina na dvoboj. Ne znamo da li se šalio ili je doista spreman na dvoboj. Možda će sve biti kao u pjesmi “Two tribes” od grupe Frankie Goes To Hollywood.

Kasnije je dodao još jedan tweet u kojem je označio Kremlj i upitao pristaju li na borbu. Tweetovi su izazvali mnogo komentara, a korisnici Tweetera nisu sigurni šali li se milijarder Elon  Musk ili ne.

Ovim putem izazivam Putina na borbu, napisao je Elon Musk djelomično na latinici, a djelomično na ćirilici i dodao: “Ulog je Ukrajina”.

Nakon što je započela vojna agresija ruskog predsjednika Putina na Ukrajinu,  Elon Musk je odbio blokirati ruske državne medije, kao što su mnoge platforme učinile.

On je izjavio da su neke Vlade, ali ne i ukrajinska, naložile njegovom satelitskom širokopojasnom servisu Starlink da blokira ruske informativne izvore i medijske kuće.

„Nećemo to učiniti osim ako smo na nišanu. Oprostite što smo apsolutne pristalice slobode govora.“, izjavio je tada milijarder Elon  Musk.


Zapratite nas i na našem Telegram kanalu
https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp