Kaos u EU parlamentu – Irska zastupnica prozvala Sjedinjene Države zbog zbog razaranja i pljačke Afganistana

Kaos u EU parlamentu – Irska zastupnica prozvala Sjedinjene Države zbog zbog razaranja i pljačke Afganistana

Irska europarlamentarna zastupnica Clare Daly, u svom je govoru oštro kritizirala Europski parlament i njegove zastupnike koji su u velikoj većini svi od reda okrivili Ruse za ovu svjetsku krizu koja se iz dana u dan sve više produbljuje. Ona je naime poručila, kako je sada pravo vrijeme da prestanemo biti licemjerni i zatvarati oči pred onime što je očigledno, a to je da trenutno ne stradavaju samo Ukrajinci od ruskih bombi, i nije samo njima potrebna pomoć. Nego već godinama stradavaju i Afganistanci čiju državu su u potpunosti razorile i potom opljačkale Sjedinjene Države.

Njen govor prenosimo u cijelosti:

„Nema nikakve sumnje da živimo u vremenima katastrofalne krize gdje su životi nevinih civila žrtvovani u ratovima njihovih gospodara.

Da, to se upravo događa u Ukrajini, ali ne i samo tamo. Od posljednje planirane sjednice, desetine tisuća građana Afganistana prisiljeni su da bježe u potrazi za hranom i beznadnošću.

5 milijuna djece suočilo se s glađu, mučnom i bolnom smrću. Na snazi je povećanje od čak 500% dječjih brakova i djece koja se prodaju samo da bi preživjela. I to se nigdje ne spominje, niti ovdje niti bilo gdje.

O tome nema TV prijenosa, nema hitnog humanitarnog odgovora, nema posebno planiranih sastanaka čak se niti ne spominje na ovoj plenarnoj sjednici.  

Bez afganistanskih delegacija i bez izjava.  Moj Bože. Oni mora da se ppitajo što to njihovu humanitarni krizu čini tako nevažnom. Da li je to možda boja njihove kože? Zato što nisu bijelci ili  Europljani?

Da li njihovi problemi možda dolaze od američkog oružja ili američke invazije? Da li je odluku o pljački bogatstva njihove zemlje donio despotski predsjednik SAD-a, a ne ruski?

Jer, moj Bože, svi ratovi su zlo i sve žrtve zaslužuju podršku i dok ne dođemo na tu stranicu, nemamo nikakav kredibilitet“.


Zapratite nas i na našem Telegram kanaluhttps://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp