Milanović naredio strogu zabranu leta vojnih aviona iznad Zagreba i zatražio hitnu istragu zbog uznemiravanja građana

Milanović naredio strogu zabranu leta vojnih aviona iznad Zagreba i zatražio hitnu istragu zbog uznemiravanja građana

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović danas popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj, objavio je Ured predsjednika Milanovića.

Milanović je strogo zabranio prelete vojnih aviona nad Hrvatskom, traži se hitna istraga za ovo nedopustivo uznemiravanje građana.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović danas popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj, objavio je Ured predsjednika. No, to se ipak dogodilo unatoč Milanovićevoj zabrani. Koliko se poštuje on kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga ako je do preleta ipak došlo?

Predsjednik Milanović naložio je, naime, načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za ovo nedopustivo uznemiravanje građana Zagreba, još k tome nekoliko dana nakon pada letjelice na Jarunu o čemu još uvijek javnost ne zna dovoljno.

Rafalei i MiG-ovi preletjeli su nad Zagrebom unatoč predsjednikovoj zabrani. Zagrepčani su ponovno bili zbunjeni, a neki i preplašeni.

Podsjetimo, u okviru planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom danas je provedena zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i francuskih pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova Charles de Gaulle.

Zajednički letovi hrvatskih MiG-ova 21 i francuskih Rafalea provedeni su u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra. 


Zapratite nas i na našem Telegram kanaluhttps://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp