Svaka je bora na našem licu jedna životna lekcija


Nema ljepše nade od one što je procvala iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol. To je ona nada, ona koja pokreće tebe i tvoj duh. Hvala ti, Bože, za svaki novi dan, za svaki novi dah, hvala ti za svako naše novo svitanje. Ali, hvala i za razum i osjećaje. Hvala ti za snagu koju nam daješ svaki dan. Podari nam svima zdravlje i zaštiti naše voljene od svakog zla.

Nikome od nas život nije lak. Ali što da radimo u vezi s tim? Moramo biti ustrajni i nadasve vjerovati u sebe. Moramo vjerovati da smo nadareni za nešto i da se za to nešto, pod svaku cijenu, moramo boriti.

Mnogi ljudi traže razloge za svoju sreću. No, kada čovjek živi od takvih razloga oni mu jako brzo mogu biti oduzeti. Sreću stoga treba temeljiti na činu vlastitoga odabira, jer smo u konačnici mi ti koji određujemo hoćemo li ili nećemo biti sretni bez obzira na sve.

Svaki dan se podsjetim što moj život drži onakvim kakav jest i što mene čini onakvom kakva jesam. Koji su to stupovi i temelji svakodnevnice koju želim živjeti? Vjerujem da život treba imati smjer, snagu i čvrste temelje. Bez obzira na smjer koji izaberemo i snagu koju posjedujemo, bez temelja ne možemo graditi ništa. Ovo su moji temelji koje sam gradila sama: ljubav, dobrota, poštovanje, vjera, snaga i nada, jer nada umire zadnja.

Kada dočekate starost i počnete prebrojavati bore na svome licu, to je isto kao kad pročitate dobru knjigu. Svaka bora na vašem licu je jedna lekcija života. Svaka bora je uspomena. Svaki dan je poklon od Boga, a na nama je da to poštujemo i damo sve lijepo našim najmilijima i svim ljudima oko nas, da nas pamte takve s puno, puno bora na našem licu.

To je ono što se ne kupuje novcem. Dovoljno je da se sjetite kako ste kao djeca razmišljali – ‘kad ću napokon porasti’. Kad odjednom, čovjek poraste i dođe polako i starost, a vi još mnogo toga niste napravili od svega onog što ste trebali i željeli napraviti. Sve ono o čemu ste maštali možda niste ispunili. A, mogli ste. Još uvijek su tu zadaci koje ste si bili zadali… Neispunjeni. Ne čekajte bore na svome licu, već činite svakog dana ono što ste naumili kako biste znali da ste dali sve od sebe. I bore će tada ljepše pristajati vašem licu.

Zapratite nas i na našem Telegram kanaluhttps://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp