Do čega smo došli? Do mržnje, zavisti i zlobe…

Do čega smo došli? Do mržnje, zavisti i zlobe…

Što napisati, što reći, kada riječi nemam? Moj um je prazan, kao penkala bez tinte. Jako mi je teško i jednu riječ napisati, a kamoli tekst, tekst bez objašnjenja, uma i razuma. Boli me sama pomisao na sve to što se događa u našoj zemlji, u našem svijetu. Boli me, žena sam koja želi mir, ljubav, vjeru i sklad. A do čega smo došli? Došli smo do mržnje, zavisti, zlobe, vrijeđanja, nepoštivanja, grizemo jedni druge do kostiju. I kosti bismo pojeli jedni drugima.

Ne znam, možda sada u ovome tekstu napišem i nešto pametno, nešto dirljivo, nešto što me u dušu dira, srce para, a oko plače za svijet, za Ukrajinu, za žene, djecu, očeve i majke, oči mi plaču samo kada se sjetim do čega je došlo. Majke s djecom bježe, očevi brane svoju domovinu, plaču u naručju svojih voljenih.

Boli me sva ta neimaština, sva ta bolest svijeta koja nas je snašla, korona virus kojim smo bili pogođeni, odvojeni od svijeta, od svojih prijatelja, zatvorili su nas kao da imamo boginje, kao da smo zaraženi neizlječivom bolešću. Manipulirali su s nama kako su oni htjeli, a što smo mi napravili da nam bude bolje? Nismo napravili ništa, pognuli smo glave i trpjeli u tišini.

A što smo drugo mogli, nismo mogli ništa, mi smo mali ljudi, naš glas se slabo čuje, jednostavno – to je tako, s rogatima se ne moramo bosti. Još bih dodala par riječi o Putinu, tko je on da sije mržnju među ljudima, tko je on da ubija sve oko sebe, da bombardira dječju bolnicu u Ukrajini, da ubija nedužnu djecu, nedužne majke, očeve, tko je on, on je tihi podmukli ubojica naroda, on je neželjeni ruski predsjednik kojeg ljudi ne vole, pa tko bi ga i volio takvog pokvarenog.

Niti hranu koja se pokvari, ne možeš konzumirati, nego se baca u otpad. A što je u otpadu, tamo neka i ostane. Molim te, Bože, čuvaj ukrajinski narod, čuvaj sve ljude i djecu u njihovim tugama , bolima i uzdasima. Molim te, Bože, daj im snage da prebrode sve to što ih je snašlo, da se vrate svojim domovima, tamo gdje su srce ostavili. Ja te Bože molim za mir u svijetu, neka bude volja tvoja, a ovo je želja moja.Zapratite nas i na našem Telegram kanalu
https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp