Putin Želi da Hrvatska i Poljska izađu iz NATO-a


Andrzej Jasionowski, poljski veleposlanik u Hrvatskoj, komentirajući za N1 Studio uživo situaciju u Ukrajini, poručio je da je Poljska znala da će se rat dogoditi te je na to upozorila zapadne partnere već u studenom prošle godine.

Zato su još u studenom naš premijer i predsjednik putovali diljem Europe kako bi informirali da je Rusija spremna za rat. Vrlo detaljne informacije dali smo i hrvatskim i drugim vlastima. Različito je imati informacije i vjerovati u njih. Htio sam da svi u EU i NATO-u znaju što će se dogoditi. Mnogi su bili skeptični. Govorili su nam da se mi Poljaci bojimo Rusa, ali da Putin neće riskirati i ući u rat. Mislim da je zapadni svijet napravio veliku pogrešku. Oni ne mogu pratiti način razmišljanja Putina jer je on potpuno različit od našega”, rekao je Jasionowski.

Podsjetio je da je Vladimir Putin više puta službeno objavio da je raspad SSSR-a pogreška i da želi učiniti Rusiju većom i snažnijom.

Kako onda možemo biti iznenađeni ovime što se dogodilo. On je rekao i da želi podijeliti svijet na tzv. zone interesa. Želi da Hrvatska i Poljska izađu iz NATO-a. Želi novu zonu interesa”, rekao je.

Hrvatsku. Možda bi se nešto moglo dogoditi u BiH. Možda bi se gospodin Dodik htio pridružiti”, rekao je poljski veleposlanik.Zapratite nas i na našem Telegram kanalu
https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp